Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru avicultură

avicultúră sf [At: DA / Pl: ~ri / E: fr aviculture] 1 Știință care se ocupă cu creșterea rațională a păsărilor de curte în scop economic. 2 Profesiune bazată pe avicultura (1). 3 Creștere științifică a păsărilor de curte.
AVICULTÚRĂ s. f. 1. Creșterea păsărilor. 2. Știință care studiază tehnologiile de creștere și ameliorare a speciilor și raselor de păsări în scopuri economice. – Din fr. aviculture.
AVICULTÚRĂ s. f. Știință care se ocupă cu creșterea rațională a păsărilor de curte în scop economic; profesiune bazată pe această știință. – Din fr. aviculture.
AVICULTÚRĂ s. f. Știință care se ocupă cu creșterea rațională a păsărilor de curte. Tratat de avicultură. ♦ Îndeletnicire al cărei obiect este creșterea științifică a păsărilor de curte. Școală de avicultură.
AVICULTÚRĂ s. f. Știință care se ocupă cu creșterea rațională a păsărilor de curte; profesiune bazată pe această știință. – După fr. aviculture.
avicultúră s. f., g.-d. art. avicultúrii
avicultúră s. f., g.-d. art. avicultúrii
AVICULTÚRĂ s.f. Disciplină care studiază creșterea păsărilor de curte. ♦ Profesiune bazată pe această știință. [< fr. aviculture, cf. lat. avis – pasăre, cultura – creștere].
AVICULTÚRĂ s. f. (știință care se ocupă cu) creșterea păsărilor de curte. (< fr. aviculture)
AVICULTÚRĂ f. 1) Ramură a zootehniei care se ocupă cu creșterea păsărilor domestice. 2) Ramură a științei care se ocupă cu studiul creșterii păsărilor domestice. [G.-D. aviculturii] /<fr. aviculture
*avicultúră f. (lat. avis, pasăre, și cultura, cultură). Creșterea (cultura) păsărilor.
AVI- „pasăre”. ◊ L. avis „pasăre” > fr. avi-, germ. id. > rom. avi-. □ ~col (v. -col1), adj., care aparține aviculturii; ~cultor (v. -cultor), s. m. și f., specialist în avicultură; ~cultură (v. -cultură), s. f., disciplină care studiază creșterea și îmbunătățirea speciilor și raselor de păsări; ~form (v. -form) adj., în formă de pasăre.

avicultură definitie

avicultură dex

Intrare: avicultură
avicultură substantiv feminin