Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru avertizor

avertizor, ~oare [At: ENC. TEHN. I, 173 / Pl: ~i, ~oare / E: avertiza + -or] 1-3 a Care avertizeaz─â (1-3). 4 sn Aparat care semnalizeaz─â (automat) un pericol, o avarie (la un sistem tehnic etc.).
AVERTIZ├ôR, avertizoare, s. n. Aparat de semnalizare optic─â sau acustic─â, folosit ├«n scopul prevenirii accidentelor, avariilor etc. ÔÇô Din fr. avertisseur.
AVERTIZ├ôR, avertizoare, s. n. Aparat care semnaleaz─â un pericol, o avarie (la un sistem tehnic etc.) ÔÇô Din fr. avertisseur.
AVERTIZ├ôR, avertizoare, s. n. Aparat care semnalizeaz─â (de obicei automat) iminen╚Ťa unui pericol.
AVERTIZ├ôR, avertizoare, s. n. Aparat care semnalizeaz─â un pericol. ÔÇô Dup─â fr. avertisseur.
avertizór s. n., pl. avertizoáre
avertizór s. n., pl. avertizoáre
AVERTIZÓR s.n. Aparat care semnalează (automat) un pericol. [Cf. fr. avertisseur].
AVERTIZÓR, -OÁRE I. adj. care avertizează. II. s. n. aparat care semnalează optic sau acustic un pericol. (< fr. avertisseur)
AVERTIZOR dispozitiv tehnic de semnalizare. Avertizor de altitudine, instrument de bord anexat altimetrelor de la care prime╚Öte semnale de ├«n─âl╚Ťime. Acest avertizor are drept sarcin─â semnalizare optic─â ╚Öi auditiv─â a pilotului la apropierea de o ├«n─âl╚Ťime dinainte ├«nregistrat─â. Avertizor de proximitate, instrument de bord care aten╚Ťioneaz─â pilotul asupra prezen╚Ťei unei aeronave la distan╚Ť─â limit─â, permi╚Ť├ónd evitarea abordajului. A.D.P. nu furnizeaz─â date asupra aeronavei, pilotul f─âc├ónd identificarea ÔÇ×la vedereÔÇŁ.

Avertizor dex online | sinonim

Avertizor definitie

Intrare: avertizor
avertizor substantiv neutru