Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru aventurin

aventurin sn [At: DN3 / Pl: ~e / E: fr aventurine] (Glg) Cuarț cu numeroase foițe de mică, galbene sau verzui, care reflectă puternic lumina.
AVENTURÍN s. n. (Geol.) Varietate de cuarț galben, roșu sau brun, ce conține numeroase foițe de mică care reflectă puternic lumina. – Din fr. aventurine.
AVENTURÍN s. n. (Geol.) Varietate de cuarț ce conține numeroase foițe de mică galbene sau verzi, care reflectă puternic lumina. – Din fr. aventurine.
AVENTURÍN s. n. (Geol.) Varietate de cuarț care conține numeroase foițe de mică galbene sau verzui, care reflectă puternic lumina. – După fr. aventurine.
aventurín s. n.
aventurín s. n.
AVENTURÍN s.n. Varietate de cuarț cu numeroase foițe de mică galbenă sau verzui, care reflectă puternic lumina. [< fr. aventurine].
AVENTURÍN s. n. varietate de cuarț cu numeroase foițe de mică galbenă sau verzuie, care reflectă lumina. (< fr. aventurine)
AVENTURÍN n. geol. Varietate de cuarț având numeroase foițe de mică care reflectă intens lumina. /<fr. aventurine
AVENTURÍN (< fr. {i}) s. n. Varietate de cuarț galben, roșu sau brun, cu irizații datorate incluziunilor de mică și de oxizi de fier. 2. Varietate de plagioclaz acid cu reflexe aurii scînteietoare, datorate incluziunilor de solzi de oligist. Este utilizat ca piatră semiprețioasă.

aventurin definitie

aventurin dex

Intrare: aventurin
aventurin substantiv neutru