Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru aventurin

aventurin sn [At: DN3 / Pl: ~e / E: fr aventurine] (Glg) Cuar╚Ť cu numeroase foi╚Ťe de mic─â, galbene sau verzui, care reflect─â puternic lumina.
AVENTUR├ŹN s. n. (Geol.) Varietate de cuar╚Ť galben, ro╚Öu sau brun, ce con╚Ťine numeroase foi╚Ťe de mic─â care reflect─â puternic lumina. ÔÇô Din fr. aventurine.
AVENTUR├ŹN s. n. (Geol.) Varietate de cuar╚Ť ce con╚Ťine numeroase foi╚Ťe de mic─â galbene sau verzi, care reflect─â puternic lumina. ÔÇô Din fr. aventurine.
AVENTUR├ŹN s. n. (Geol.) Varietate de cuar╚Ť care con╚Ťine numeroase foi╚Ťe de mic─â galbene sau verzui, care reflect─â puternic lumina. ÔÇô Dup─â fr. aventurine.
aventur├şn s. n.
aventur├şn s. n.
AVENTUR├ŹN s.n. Varietate de cuar╚Ť cu numeroase foi╚Ťe de mic─â galben─â sau verzui, care reflect─â puternic lumina. [< fr. aventurine].
AVENTUR├ŹN s. n. varietate de cuar╚Ť cu numeroase foi╚Ťe de mic─â galben─â sau verzuie, care reflect─â lumina. (< fr. aventurine)
AVENTUR├ŹN n. geol. Varietate de cuar╚Ť av├ónd numeroase foi╚Ťe de mic─â care reflect─â intens lumina. /<fr. aventurine
AVENTUR├ŹN (< fr. {i}) s. n. Varietate de cuar╚Ť galben, ro╚Öu sau brun, cu iriza╚Ťii datorate incluziunilor de mic─â ╚Öi de oxizi de fier. 2. Varietate de plagioclaz acid cu reflexe aurii sc├«nteietoare, datorate incluziunilor de solzi de oligist. Este utilizat ca piatr─â semipre╚Ťioas─â.

Aventurin dex online | sinonim

Aventurin definitie

Intrare: aventurin
aventurin substantiv neutru