Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru avantren

avantrén sn [At: DN3 / Pl: ~uri / E: fr avant-train] 1 Parte anterioară a unei mașini agricole pe roți. 2 (Rar) Antetren. 3 (Tex) Ansamblu de valțuri cu dinți și caneluri dintr-un dispozitiv de cardare, care zdrobesc resturi vegetale atașate de flocoanele de lână.
AVANTRÉN, avantrenuri, s. n. Partea anterioară a plugurilor și a semănătoarelor cu tracțiune animală care asigură stabilitatea și direcția în timpul lucrului. – Din fr. avant-train.
AVANTRÉN, avantrenuri, s. n. Partea anterioară a unei mașini agricole cu tracțiune animală, care asigură stabilitatea și direcția mașinii în timpul lucrului. – Din fr. avant-train.
AVANTRÉN, avantrenuri, s. n. Partea anterioară a unei mașini agricole pe roți, care asigură stabilitatea mașinii și uniformitatea lucrului. – Fr. avant-train.
avantrén s. n., pl. avantrénuri
avantrén s. n., pl. avantrénuri
AVANTRÉN s.n. 1. Partea anterioară a unei mașini agricole pe roți. ♦ (Rar) Antetren. 2. (Text.) Ansamblu de valțuri cu dinți și caneluri dintr-un dispozitiv de cardare care zdrobesc resturile vegetale atașate de flocoanele de lână. [Cf. fr. avant-train]
AVANTRÉN s. n. 1. partea anterioară a unei mașini agricole pe roți. ◊ antetren. 2. (text.) ansamblu de valțuri cu dinți și caneluri dintr-un dispozitiv de cardare care zdrobește resturile vegetale atașate de flocoanele de lână. (< fr. avant-train)

avantren definitie

avantren dex

Intrare: avantren
avantren substantiv neutru