autocamion definitie

12 definiții pentru autocamion

autocamión sn [At: DUMITRIU, ap. DA ms / P: a-u~ / Pl: ~oane / E: auto2- + camion] Mijloc de transport auto prevăzut cu o platformă pentru mărfuri.
AUTOCAMIÓN, autocamioane, s. n. Autovehicul mare cu caroserie deschisă prevăzut cu platformă sau cu benă, folosit pentru transporturi de materiale sau mărfuri. [Pr.: a-u-to-ca-mi-on] – Auto2- + camion.
AUTOCAMIÓN, autocamioane, s. n. Automobil mare cu caroserie deschisă sau cu platformă, folosit pentru transporturi de materiale. [Pr.: a-u-to-ca-mi-on] – Auto2 + camion.
AUTOCAMIÓN, autocamioane, s. n. Autovehicul de dimensiuni mari, prevăzut cu platformă și folosit pentru transporturi de materiale și mărfuri. ◊ Autocamion basculant v. basculant.
AUTOCAMIÓN, autocamioane, s. n. Automobil cu caroserie deschisă sau cu platformă, suspendat pe șase până la zece roți pneumatice, folosit pentru transporturi de materiale. [Pr.: -mi-on] – După fr. auto-camion.
autocamión (a-u-, -mi-on) s. n., pl. autocamioáne
autocamión s. n. (sil. a-u-to-ca-mi-on), pl. autocamioáne
AUTOCAMIÓN s. camion. (A cărat mobila cu un ~.)
AUTOCAMIÓN s.n. Autovehicul de transport prevăzut cu o platformă, pe care se așază materiale, mărfuri etc. [< auto2- + camion].
AUTOCAMIÓN s. f. autovehicul pentru transportul mărfurilor, materialelor etc., cu benă sau cu platformă. (< fr. autocamion)
AUTOCAMIÓN ~oáne n. Autovehicul cu caroserie deschisă, prevăzut cu o platformă, folosit pentru transportul diferitelor încărcături; camion. /auto + camion
AUTOCAMION s. camion. (A cărat mobila cu un ~.)

autocamion dex

Intrare: autocamion
autocamion substantiv neutru
  • silabisire: a-u-, -mi-on