autoșeniletă definitie

9 definiții pentru autoșeniletă

autoșenilétă sf [At: DN3 / P: a-u~ / Pl: ~te / E: autoșenilă + -etă] Autovehicul de transport cu două roți directoare în față și cu două șenile propulsoare în spate.
AUTOȘENILÉTĂ, autoșenilete, s. f. Autovehicul de transport echipat cu două șenile în spate și cu roți în față. [Pr.: a-u-] – Cf. autoșenilă.
AUTOȘENILÉTĂ, autoșenilete, s. f. Autovehicul de transport prevăzut cu două șenile în spate și cu roți în față. [Pr.: a-u-] – Cf. autoșenilă.
AUTOȘENILÉTĂ, autoșenilete, s. f. Autovehicul pentru transportul bunurilor, suspendat pe roți directoare în față și pe două șenile propulsoare în spate. [Pr.: a-u-] – După fr. autochenille.
autoșenilétă (a-u-) s. f., g.-d. art. autoșenilétei; pl. autoșeniléte
autoșenilétă s. f. (sil. a-u-), pl. autoșeniléte
AUTOȘENILÉTĂ s.f. Autovehicul de transport cu două roți directoare în față și două șenile propulsoare în spate. [< autoșenilă].
AUTOȘENILÉTĂ s. f. autocamion echipat cu roți directoare în față și cu șenile propulsoare în spate. (< autoșenilă + -etă)
AUTOȘENILÉTĂ ~e f. Autocamion echipat cu roți în față și cu două șenile propulsoare în locul roților din spate. /Din autoșenilă

autoșeniletă dex

Intrare: autoșeniletă
autoșeniletă substantiv feminin
  • silabisire: a-u-