atletism definitie

11 definiții pentru atletism

atletísm sn [At: DA ms / Pl: ? / E: fr athlétisme] 1-4 (Profesie sau) ocupație a atletului (1, 3). 5 Exerciții sportive de sărituri, alergări și aruncări de greutăți. 6 Disciplină sportivă care cuprinde atletismul (1).
ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări sau probe combinate, la care participă atleții. – Din fr. athlétisme.
ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate, la care participă atleții. – Din fr. athlétisme.
ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde un ansamblu de exerciții de alergări, sărituri și aruncări. Atletismul a căpătat o mare dezvoltare în țara noastră.
ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde un ansamblu de exerciții de alergări, sărituri și aruncări. – Fr. athlétisme.
atletísm (a-tle-) s. n.
atletísm s. n. (sil. -tle-)
ATLETÍSM s. (SPORT) atletică ușoară.
ATLETÍSM s.n. Exerciții sportive de alergări, sărituri și aruncări; disciplină a sportului care cuprinde aceste exerciții. [< fr. athlétisme].
ATLETÍSM s. n. ramură a sportului care cuprinde probe de alergări, sărituri, aruncări; atletică ușoară. (< fr. athlétisme)
ATLETÍSM n. Ramură a sportului care cuprinde probe la alergări, de marș, de sărituri și de aruncări sau probe combinate. [Sil. a-tle-] /<fr. athlétisme

atletism dex

Intrare: atletism
atletism substantiv neutru
  • silabisire: -tle-