Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru asortiment

asortimént sn [At: I. IONESCU, P. 186 / Pl: ~e / E: fr assortiment] (Frm) 1 Sortiment. 2 Totalitatea unor obiecte asortate (1) Si: (înv) dichis,
ASORTIMÉNT, asortimente, s. n. Totalitatea mărfurilor sau produselor de aceeași categorie, dar de diferite forme, calități etc. – Din fr. assortiment.
ASORTIMÉNT, asortimente, s. n. Totalitatea mărfurilor sau produselor de aceeași categorie, dar de diferite forme, calități etc. – Din fr. assortiment.[1]
ASORTIMÉNT, asortimente, s. n. Totalitatea mărfurilor sau produselor de o anumită categorie, dar de forme, calități etc. diferite, dintr-o întreprindere industrială sau comercială. Un asortiment de instrumente de meteorologie. I. IONESCU, P. 186.
ASORTIMÉNT, asortimente, s. n. Totalitatea mărfurilor sau produselor de diferite forme, calități etc. – După fr. assortiment.
asortimént s. n., pl. asortiménte
asortimént s. n., pl. asortiménte
ASORTIMÉNT s.n. Ansamblu de mărfuri sau produse de aceeași categorie, dar de forme și calități diferite. [< fr. assortiment].
ASORTIMÉNT s. n. ansamblu de mărfuri sau produse de aceeași categorie, dar de forme și calități diferite. (< fr. assortiment)
ASORTIMÉNT ~e n. Varietate de mărfuri sau de produse de aceeși categorie, dar de forme și de calități diferite. ~ de stofe. /<fr. assortiment
asortiment n. colecțiune de mărfuri de acelaș fel: asortiment de stofe, de mobile.
*asortimént n., pl. e (fr. assortiment). Potriveală: asortimentu acestor colorĭ e plăcut. Cișit, depozit de mărfurĭ de acelașĭ fel: asortiment de stofe, de mobile, de coloniale.

Asortiment dex online | sinonim

Asortiment definitie

Intrare: asortiment
asortiment substantiv neutru