Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru asimptot─â

asimptótă sf [At: DN3 / Pl: ~te / E: fr asymptote] (Mat) Dreaptă de care se apropie o curbă și pe care o atinge la infinit.
ASIMPT├ôT─é, asimptote, s. f. (Mat.) Figur─â geometric─â (dreapt─â, plan, con etc.) care tinde s─â se confunde cu una dintre ramurile infinite ale unei curbe sau suprafe╚Ťe. ÔÇô Din fr. asymptote.
ASIMPT├ôT─é, asimptote, s. f. (Mat.) Linie (dreapt─â) de care se apropie o curb─â, dar pe care nu o atinge niciodat─â la o distan╚Ť─â finit─â. ÔÇô Din fr. asymptote.
ASIMPT├ôT─é, asimptote, s. f. (Geom.) Linie de care se apropie o curb─â, dar pe care nu o atinge niciodat─â la o distan╚Ť─â finit─â.
ASIMPT├ôT─é, asimptote, s. f. Linie (dreapt─â) de care se apropie o curb─â, dar pe care nu o atinge niciodat─â la o distan╚Ť─â finit─â. ÔÇô Fr. asymptote (< gr.).
!asimpt├│t─â (-simp-to-) s. f., g.-d. art. asimpt├│tei; pl. asimpt├│te
asimpt├│t─â s. f. (sil. -simp-), pl. asimpt├│te
ASIMPTÓTĂ s.f. Dreaptă de care se apropie o curbă, dar pe care nu o atinge decât la infinit. [< fr. asymptote, cf. gr. asymptotos].
ASIMPT├ôT─é s. f. dreapt─â fa╚Ť─â de care se apropie o curb─â, f─âr─â ├«ns─â a o atinge niciodat─â. (< fr. asymptote)
ASIMPT├ôT─é ~e f. mat. Dreapt─â de care se apropie o curb─â, f─âr─â a o atinge ├«n spa╚Ťiul finit. /<fr. asymptote
*asimpt├│t─â f., pl. e (vgr. as├Żmptotos, care nu coincide, d. a 6 ╚Öi symp├şpto, coincid. V. simptom─â). Geom. Linie dreapta care se apropie constant de o curb─â f─âr─â sÔÇÖo poat─â ajunge vre-odat─â. V. limit─â.

Asimptot─â dex online | sinonim

Asimptot─â definitie

Intrare: asimptot─â
asimptot─â substantiv feminin
  • silabisire: -simp-