Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru asalta

asalta vt [At: V─éC─éRESCU, ap. HEM / Pzi: ~tez, (├«nv) asalt / E: it as saltare] 1 A ataca cu for╚Ťe militare. 2 (Pan) A cople╚Öi cu rug─âmin╚Ťi, cu cereri etc. insistente.
ASALT├ü, asaltez, vb. I. Tranz. A ataca decisiv un loc ├«nt─ârit, un obiectiv pentru a-l cuceri. ÔÖŽ Fig. A cople╚Öi cu rug─âmin╚Ťi, cu cereri etc. ÔÇô Din it. assaltare.
ASALT├ü, asaltez, vb. I. Tranz. A ataca decisiv un loc ├«nt─ârit, un obiectiv pentru a-l cuceri. ÔÖŽ Fig. A cople╚Öi cu rug─âmin╚Ťi, cu cereri etc. ÔÇô Din it. assaltare.
ASALT├ü, asaltez, vb. I. Tranz. A ataca violent un loc ├«nt─ârit, un obiectiv, pentru a-l cuceri. Trupele ruso-rom├«ne au asaltat Plevna. ÔŚŐ Fig. (Cu privire la o persoan─â) A cople╚Öi cu multe rug─âmin╚Ťi, cereri etc. A fost asaltat cu ├«ntreb─âri
ASALT├ü, asaltez, vb. I. Tranz. A ataca violent un loc ├«nt─ârit, un obiectiv, pentru a-l cuceri. ÔÖŽ Fig. A cople╚Öi cu rug─âmin╚Ťi, cu cereri etc. ÔÇô It. assaltare.
asaltá (a ~) vb., ind. prez. 3 asalteáză
asalt├í vb., ind. prez. 1 sg. asalt├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. asalte├íz─â
ASALTÁ vb. (MIL.) a ataca. (~ reduta, cetatea.)
ASALT├ü vb. I. tr. 1. A lua cu asalt, a da un asalt; a da iure╚Ö, a n─âv─âli. 2. (Fig.) A cople╚Öi, a insista cu cereri, cu rug─âmin╚Ťi etc. [< it. assaltare].
ASALT├ü vb. tr. 1. a da un asalt. 2. (fig.) a cople╚Öi cu insisten╚Ťe, cu cereri. (< it. assaltare)
A ASALT├ü ~├ęz tranz. 1) A lua cu asalt. 2) fig. (persoane) A cople╚Öi cu insisten╚Ťe. ~ cu rug─âmin╚Ťi. /<it. assaltare
asaltà v. a da asalt, a ataca.
*asalt├ęz v. tr. (it. assaltare). Atac pin asalt. Fig. Rog cu insisten╚Ť─â: nu m─â asalta cu at├«tea cerer─ş!
ASALTA vb. (MIL.) a ataca. (~ reduta, cetatea.)

Asalta dex online | sinonim

Asalta definitie

Intrare: asalta
asalta verb grupa I conjugarea a II-a