Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru aronda

arond├í sf [At: DEX2 / Pzi: ~ d├ęz / E: fr arrondir] 1 A ├«mp─âr╚Ťi un teritoriu ├«n zone, pentru o mai bun─â administrare. 2 A repartiza cartierele sau popula╚Ťia unui cartier la un centru de distribuire a unor produse, la o ╚Öcoal─â etc.
AROND├ü, arondez, vb. I. Tranz. 1. A ├«mp─âr╚Ťi o suprafa╚Ť─â, un teritoriu ├«n zone locale pentru o mai bun─â administra╚Ťie. 2. A repartiza cartiere sau popula╚Ťia unui cartier la un anumit centru de distribuire a unor produse, m─ârfuri etc. ÔÇô Din fr. arrondir.
AROND├ü, arondez, vb. I. Tranz. 1. A ├«mp─âr╚Ťi o suprafa╚Ť─â, un teritoriu ├«n zone locale pentru o mai bun─â administrare. 2. A repartiza cartiere sau popula╚Ťia unui cartier la un anumit centru de distribuire a unor produse, m─ârfuri etc. ÔÇô Dup─â fr. arrondir.
*arondá (a ~) vb., ind. prez. 3 arondeáză
arond├í vb., ind. prez. 1 sg. arond├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. aronde├íz─â
AROND├ü vb. I. tr. (Fran╚Ťuzism) A rotunji. ÔÖŽ (Fig.) A face s─â creasc─â, a augmenta. [< fr. arrondir].
AROND├ü vb. tr. 1. a comasa, a reuni terenuri, unit─â╚Ťi agricole. 2. a repartiza cartiere sau popula╚Ťia unui cartier la un anumit centru. (< fr. arrondir)
A AROND├ü ~├ęz tranz. 1) (teritorii, suprafe╚Ťe etc.) A ├«mp─âr╚Ťi ├«n zone locale ├«n vederea unei mai bune administr─âri. 2) (cartiere sau popula╚Ťia lor) A repartiza la un anumit centru de distribuire a unor bunuri (produse, m─ârfuri etc.). /<fr. arrondir
arond├í vb. I A repartiza, a face s─â apar╚Ťin─â ÔŚŐ ÔÇ×Examenele medicale pentru angajare ╚Öi controalele periodice [...] se efectueaz─â de c─âtre unit─â╚Ťile sanitare [...] la care este arondat─â ├«ntreprinderea unde lucreaz─â oamenii muncii respectivi.ÔÇŁ R.l. 19 IV 80 p. 5 (cf. fr. arrondir; DN3, DEX-S)

Aronda dex online | sinonim

Aronda definitie

Intrare: aronda
aronda verb grupa I conjugarea a II-a