Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru argentinian

argentinián, ~ă [At: DEX2 / P: ~ni-an / Pl: ~ieni, ~iene / E: Argentina + -ean] 1-2 smf, a (Locuitor) din Argentina. 3 smp Populația Argentinei. 4 a Care aparține Argentinei. 5 a Care aparține argentinienilor (3). 6 a Referitor la Argentina. 7 a Privitor la argentinieni (3). 8 a Care provine din Argentina. 9 a Produs în Argentina.
ARGENTINIÁN, -Ă, argentinieni, -e, s. m. și f. 1. S. m. și f., adj. Persoană care face parte din populația Argentinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Argentinei sau argentinienilor (1), privitor la Argentina ori la argentinieni. [Pr.: -ní-an] – Argentina (n. pr.) + suf. -ean.
ARGENTINIÁN, -Ă, argentinieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din din populația de bază a Argentinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Argentinei sau argentinienilor (1), privitor la Argentina sau la argentinieni. [Pr.: -ni-an] – Argentina (n. pr.) + suf. -ean.
argentinián (-ni-an) adj. m., s. m., pl. argentiniéni (-ni-eni); adj. f., s. f. argentiniánă, pl. argentiniéne
argentinián s. m., adj. m. (sil. -ni-an), pl. argentiniéni (sil. -ni-eni); f. sg. argentiniánă, g.-d. art. argentiniénei, pl. argentiniéne
ARGENTINIÁN1 ~ánă (~éni, ~éne) Care aparține Argentinei sau populației ei; din Argentina. /Argentina n. pr. + suf. ~ian
ARGENTINIÁN2 ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Argentinei sau este originară din Argentina. /Argentina n. pr. + suf. ~ian

Argentinian dex online | sinonim

Argentinian definitie

Intrare: argentinian (s.m.)
argentinian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -ni-an
Intrare: argentinian (adj.)
argentinian adjectiv admite vocativul
  • silabisire: -ni-an