Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru aragonit

aragonít sn [At: CADE / V: sf / Pl: (iuz) ~e / E: fr aragonite] Carbonat natural de calciu cristalizat din care se fac obiecte de ornament.
ARAGONÍT s. n. Mineral alcătuit din carbonat de calciu cristalizat, conținut în perle și stratul de sidef din cochilia moluștelor, din care se fac obiecte ornamentale. – Din fr. aragonite.
ARAGONÍT s. n. Mineral alcătuit din carbonat de calciu cristalizat, din care se fac obiecte ornamentale. – Din fr. aragonite.
ARAGONÍT s. n. Varietate a carbonatului de calciu, cristalizată în sistemul rombic, din care se fac obiecte ornamentale.
ARAGONÍT s. n. Mineral alcătuit din carbonat de calciu cristalizat, din care se fac obiecte ornamentale. – Fr. aragonite.
aragonít s. n.
aragonít s. n.
ARAGONÍT s.n. Carbonat de calciu natural, cristalizat, din care se confecționează obiecte ornamentale. [< fr. aragonite].
ARAGONÍT s. n. carbonat de calciu natural, cristalizat, pentru obiecte ornamentale și decorative. (< fr. aragonite)
ARAGONÍT n. Mineral alcătuit din carbonat de calciu cristalizat, folosit la confecționarea obiectelor ornamentale. /<fr. aragonite
ARAGONÍT (< localit. Aragón) s. n. Carbonat natural de calciu izomorf cu calcitul, de care se deosebește cristalizînd rombic. Se formează în ultimele faze ale proceselor hidrotermale și din depunerile izvoarelor minerale termale, formînd tufuri calcaroase sau pisolite. Are culoare alb-gălbuie, violetă sau cenușie, luciu sticlos și aspect de agregat radiar sau compact. Este utilizat ca piatră de ornament, constituie mase principală a perlelor și formează stratul de sidef al cochiliilor moluștelor.

Aragonit dex online | sinonim

Aragonit definitie

Intrare: aragonit
aragonit substantiv neutru