Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru aragonit

aragon├şt sn [At: CADE / V: ~─â sf / Pl: (iuz) ~e / E: fr aragonite] Carbonat natural de calciu cristalizat din care se fac obiecte de ornament.
ARAGON├ŹT s. n. Mineral alc─âtuit din carbonat de calciu cristalizat, con╚Ťinut ├«n perle ╚Öi stratul de sidef din cochilia molu╚Ötelor, din care se fac obiecte ornamentale. ÔÇô Din fr. aragonite.
ARAGON├ŹT s. n. Mineral alc─âtuit din carbonat de calciu cristalizat, din care se fac obiecte ornamentale. ÔÇô Din fr. aragonite.
ARAGON├ŹT s. n. Varietate a carbonatului de calciu, cristalizat─â ├«n sistemul rombic, din care se fac obiecte ornamentale.
ARAGON├ŹT s. n. Mineral alc─âtuit din carbonat de calciu cristalizat, din care se fac obiecte ornamentale. ÔÇô Fr. aragonite.
aragon├şt s. n.
aragon├şt s. n.
ARAGON├ŹT s.n. Carbonat de calciu natural, cristalizat, din care se confec╚Ťioneaz─â obiecte ornamentale. [< fr. aragonite].
ARAGON├ŹT s. n. carbonat de calciu natural, cristalizat, pentru obiecte ornamentale ╚Öi decorative. (< fr. aragonite)
ARAGON├ŹT n. Mineral alc─âtuit din carbonat de calciu cristalizat, folosit la confec╚Ťionarea obiectelor ornamentale. /<fr. aragonite
ARAGON├ŹT (< localit. Arag├│n) s. n. Carbonat natural de calciu izomorf cu calcitul, de care se deosebe╚Öte cristaliz├«nd rombic. Se formeaz─â ├«n ultimele faze ale proceselor hidrotermale ╚Öi din depunerile izvoarelor minerale termale, form├«nd tufuri calcaroase sau pisolite. Are culoare alb-g─âlbuie, violet─â sau cenu╚Öie, luciu sticlos ╚Öi aspect de agregat radiar sau compact. Este utilizat ca piatr─â de ornament, constituie mase principal─â a perlelor ╚Öi formeaz─â stratul de sidef al cochiliilor molu╚Ötelor.

Aragonit dex online | sinonim

Aragonit definitie

Intrare: aragonit
aragonit substantiv neutru