Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

15 defini╚Ťii pentru apostil─â

apostil─â sn [At: NEGRUZZI, S. II, 69 / V: (├«nv) ~til, ~liu (pl -Iii) / Pl: ~le / E: fr apostille] 1 Rezolu╚Ťie scris─â pe o peti╚Ťie, pe un raport etc. 2 (Pex) Semn─âtura pus─â pe o apostil─â (1).
APOST├ŹL─é, apostile, s. f. Rezolu╚Ťie scris─â pe o peti╚Ťie, pe un raport etc.; p. ext. semn─âtur─â pus─â pe un asemenea act. ÔÇô Din fr. apostille.
APOST├ŹL─é, apostile, s. f. Rezolu╚Ťie scris─â pe o peti╚Ťie, pe un raport etc.; p. ext. semn─âtur─â pus─â pe un asemenea act. ÔÇô Din fr. apostille.
APOST├ŹL─é, apostile, s. f. ├Änsemnare sau hot─âr├«re (de obicei a ╚Öefului unei administra╚Ťii publice) notat─â pe o peti╚Ťie, pe un raport sau pe alt fel de act oficial; p. ext. semn─âtura pus─â pe un asemenea act. Serviciul cu care-l ├«ns─ârcinase ╚Öeful s─âu era de a citi toate peti╚Ťiunile adresate domnului, de a face pentru fiecare c├«te un extract ╚Öi de a le adresa autorit─â╚Ťilor respective cu apostila domneasc─â. GHICA, S. A. 131.
APOST├ŹL─é, apostile, s. f. ├Änsemnare sau hot─âr├óre notat─â pe o peti╚Ťie, pe un raport etc.; p. ext. semn─âtur─â pus─â pe un asemenea act. ÔÇô Fr. apostille.
apost├şl─â s. f., g.-d. art. apost├şlei; pl. apost├şle
apost├şl─â s. f., g.-d. art. apost├şlei; pl. apost├şle
APOST├ŹL─é s. v. rezolu╚Ťie.
APOST├ŹL─é s. v. isc─âlitur─â, semn─âtur─â.
APOST├ŹL─é s.f. Not─â, observa╚Ťie (pus─â pe o peti╚Ťie, pe un act oficial); (p. ext.) semn─âtur─â dat─â pe un asemenea act. [< fr. apostille].
APOST├ŹL─é s. f. rezolu╚Ťie pus─â pe o peti╚Ťie, pe un act oficial. (< fr. apostille)
APOST├ŹL─é ~e f. 1) Rezolu╚Ťie notat─â pe o peti╚Ťie, pe o cerere, pe un raport etc. 2) Adaos pe marginea unei scrieri. /<fr. apostille
apostil─â f. 1. adaos la marginea unei scrieri; 2. scurt─â recomanda╚Ťiune, ad─âogat─â la o peti╚Ťiune, de o persoan─â influent─â.
*apost├şl─â f., pl. e (fr. apostille, it. postilla, sp. apostilla). Not─â sa┼ş recomandare scris─â pus─â la marginea une─ş scrier─ş (une─ş peti╚Ťiun─ş, unu─ş raport ╚Ö. a.)
APOSTIL─é s. rezolu╚Ťie, (rusism ├«nv.) nadpis. (~ pus─â pe o peti╚Ťie.)

Apostil─â dex online | sinonim

Apostil─â definitie

Intrare: apostil─â
apostil─â substantiv feminin