Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru apocinacee

apocinacée sf [At: DEX2 / Pl: ~ / E: fr apocynacées] 1 (Mpl) Familie de plante erbacee sau leguminoase care secretă un suc lăptos. 2 (Lsg) Plantă din această familie.
APOCINACÉE, apocinacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee sau lemnoase care secretă un suc lăptos; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. apocynacée.
APOCINACÉE s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee sau lemnoase care secretă un suc lăptos; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. apocynacées.
APOCINACÉE, apocinacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee sau lemnoase care secretă un suc lăptos; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. apocynacées.
apocinacée s. f., art. apocinacéea, g.-d. art. apocinacéei; pl. apocinacée
apocinacée s. f., pl. apocinacée
APOCINACÉE s.f.pl. Familie de plante erbacee sau lemnoase, care conțin un suc din care se extrage cauciucul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg.invar. / < fr. apocynacées].
APOCINACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate, erbacee sau lemnoase, cu frunze opuse și flori hermafrodite, actinomorfe, și cu latex, din regiunile tropicale și mediteraneene. (< fr. apocynacées)
APOCINACÉE ~ f. 1) pl. Familie de plante erbacee sau lemnoase care conțin un suc din care se extrage cauciucul. 2) Plantă din această familie. /<fr. apocynacées

Apocinacee dex online | sinonim

Apocinacee definitie

Intrare: apocinacee
apocinacee substantiv feminin