Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru apeduct

aped├║ct sn [At: ╚śINCAI, HR. I, 7 / V: -duc, ap─âduc (pl -uri), ap─âducere (pl -uce), -dus (pl -e, -uri), (Trs) acvad- / Pl: ~e, (├«nv) ~uri / E: fr aqueduc, lat aquaeductus] Ansamblu de construc╚Ťii ╚Öi de instala╚Ťii care servesc la transportarea apei de la locul de captare p├ón─â la cel de folosire.
APED├ÜCT, apeducte, s. n. Ansamblu de construc╚Ťii ╚Öi de instala╚Ťii care servesc la transportarea apei de la locul de captare p├ón─â la cel de folosire. ÔÇô Din lat. aquaeductus (dup─â ap─â).
APED├ÜCT, apeducte, s. n. Ansamblu de construc╚Ťii ╚Öi de instala╚Ťii care servesc la transportarea apei de la locul de captare p├ón─â la cel de folosire. ÔÇô Din lat. aquaeductus (dup─â ap─â).
APED├ÜCT, apeducte, s. n. Sistem de ╚Ťevi sau de conducte prin care se aduce apa de la un rezervor central la locul de consum.
APED├ÜCT, apeducte, s. n. Ansamblul construc╚Ťiilor ╚Öi instala╚Ťiilor care servesc la conducerea apei de la captare p├ón─â la punctul de folosin╚Ť─â. ÔÇô Lat. lit. aquaeductus (dup─â ap─â).
aped├║ct s. n., pl. aped├║cte
aped├║ct s. n., pl. aped├║cte
APEDÚCT s.n. Sistem de conducte prin care se aduce apa de la locul de captare până la locul de consum. [Pl. -te, -turi. / după lat. aquaeductus, fr. aqueduc].
APED├ÜCT s. n. sistem de construc╚Ťii ╚Öi instala╚Ťii de transportare a apei de la locul de captare p├ón─â la cel de consum. (< lat. aquaeductus)
aped├║ct (aped├║cte), s. n. ÔÇô Ansamblu de construc╚Ťii ╚Öi de instala╚Ťii care servesc la transportarea apei. ÔÇô Var. (├«nv.) apeduc, ap─âduc, apedus. Format pe baza fr. aqueduc sau a lat. aquaeductus, cu retraducerea lui aquae ÔÇ║ ape (sec. XIX).
APED├ÜCT ~e n. Sistem de conducte care transport─â apa de la locul ei de captare p├ón─â la punctul de destina╚Ťie. /<lat. aquaeductus
apeduct n. canal pentru conducerea apei dela un loc la altul. [Românizare după lat. AQUAEDUCTUS].
*aped├║c n., pl. ur─ş, ╚Öi aped├║ct n., pl. e (dup─â fr. aqueduc, d. lat. aquaeductus. V. viaduc). Conduct de ap─â peste v─â─ş. ÔÇô Ma─ş bine ar fi ac┼şeduct sa┼ş acheduct.

Apeduct dex online | sinonim

Apeduct definitie

Intrare: apeduct (pl. apeducte)
apeduct pl. apeducte substantiv neutru
Intrare: apeduct (pl. apeducturi)
apeduct pl. apeducturi