Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru anuitate

anuit├íte sf [At: MAIORESCU, D. I, 277 / P: ~nu-i- / Pl: ~t─â╚Ťi / E: fr annuit├ę] 1 (Fin) Sum─â fix─â care se pl─âte╚Öte anual pentru a rambursa un capital sau o datorie. 2 (Spc) Sum─â anual─â ce se pl─âte╚Öte pentru o asigurare Cf rat─â.
ANUIT├üTE, anuit─â╚Ťi, s. f. Sum─â de bani (incluz├ónd o parte din capital ╚Öi dob├ónda corespunz─âtoare) care se pl─âte╚Öte periodic (de obicei anual) spre a rambursa un capital sau o datorie. ÔÖŽ P. ext. Sum─â ce se pl─âte╚Öte anual pentru o asigurare. [Pr.: -nu-i-] ÔÇô Din fr. annuit├ę.
ANUIT├üTE, anuit─â╚Ťi, s. f. Sum─â de bani (incluz├ónd o parte din capital ╚Öi dob├ónda corespunz─âtoare) care se pl─âte╚Öte periodic (de obicei anual) spre a rambursa un capital sau o datorie. [Pr.: -nu-i-] ÔÇô Din fr. annuit├ę.
ANUIT├üTE, anuit─â╚Ťi, s. f. Plat─â anual─â prin care un debitor ├«╚Öi achit─â o datorie ├«ntr-un anumit num─âr de ani. ÔÇô Pronun╚Ťat: -nu-i-.
ANUIT├üTE, anuit─â╚Ťi, s. f. Procedeu prin care un capital ├«mprumutat se ramburseaz─â ├«ntr-un anumit num─âr de ani, printr-o serie de pl─â╚Ťi periodice, cuprinz├ónd ├«n afara dob├ónzii ╚Öi o sum─â destinat─â a reconstitui capitalul. [Pr.: -nu-i-] ÔÇô Dup─â fr. annuit├ę.
anuit├íte (-nu-i-) s. f., g.-d. art. anuitß║»╚Ťii; pl. anuitß║»╚Ťi
anuit├íte s. f. (sil. -nu-i-), g.-d. art. anuit─â╚Ťii; pl. anuit─â╚Ťi
ANUIT├üTE s.f. Procedeu de pl─â╚Ťi anuale prin care o sum─â ├«mprumutat─â se achit─â ├«ntr-un anumit num─âr de ani, cuprinz├ónd, ├«n afara amortismentului, ╚Öi dob├ónda. [Pron. -nu-i-. / cf. fr. annuit├ę].
ANUIT├üTE s. f. sum─â de bani pl─âtit─â anual de c─âtre debitor, pentru rambursarea unei sume ├«mprumutate. (< fr. annuit├ę, lat. annuitas)
ANUIT├üTE ~─â╚Ťi f. Suma v─ârsat─â ├«n fiecare an pentru a lichida treptat o datorie. [Sil. -nu-i-] /<fr. annuit├ę, lat. annuitas, ~atis
anuitate f. sumă vărsată în fiecare an, spre a stinge treptat o datorie.
*anuit├íte f. (fr. annuit├ę, d. lat. annuus, anual). Sum─â v─ârsat─â anual p. st├«ngerea une─ş datori─ş pl─âtind c├«te o parte din capital ╚Öi din procent.

Anuitate dex online | sinonim

Anuitate definitie

Intrare: anuitate
anuitate substantiv feminin
  • silabisire: -nu-i-