Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru anuitate

anuitáte sf [At: MAIORESCU, D. I, 277 / P: ~nu-i- / Pl: ~tăți / E: fr annuité] 1 (Fin) Sumă fixă care se plătește anual pentru a rambursa un capital sau o datorie. 2 (Spc) Sumă anuală ce se plătește pentru o asigurare Cf rată.
ANUITÁTE, anuități, s. f. Sumă de bani (incluzând o parte din capital și dobânda corespunzătoare) care se plătește periodic (de obicei anual) spre a rambursa un capital sau o datorie. ♦ P. ext. Sumă ce se plătește anual pentru o asigurare. [Pr.: -nu-i-] – Din fr. annuité.
ANUITÁTE, anuități, s. f. Sumă de bani (incluzând o parte din capital și dobânda corespunzătoare) care se plătește periodic (de obicei anual) spre a rambursa un capital sau o datorie. [Pr.: -nu-i-] – Din fr. annuité.
ANUITÁTE, anuități, s. f. Plată anuală prin care un debitor își achită o datorie într-un anumit număr de ani. – Pronunțat: -nu-i-.
ANUITÁTE, anuități, s. f. Procedeu prin care un capital împrumutat se rambursează într-un anumit număr de ani, printr-o serie de plăți periodice, cuprinzând în afara dobânzii și o sumă destinată a reconstitui capitalul. [Pr.: -nu-i-] – După fr. annuité.
anuitáte (-nu-i-) s. f., g.-d. art. anuitắții; pl. anuitắți
anuitáte s. f. (sil. -nu-i-), g.-d. art. anuității; pl. anuități
ANUITÁTE s.f. Procedeu de plăți anuale prin care o sumă împrumutată se achită într-un anumit număr de ani, cuprinzând, în afara amortismentului, și dobânda. [Pron. -nu-i-. / cf. fr. annuité].
ANUITÁTE s. f. sumă de bani plătită anual de către debitor, pentru rambursarea unei sume împrumutate. (< fr. annuité, lat. annuitas)
ANUITÁTE ~ăți f. Suma vărsată în fiecare an pentru a lichida treptat o datorie. [Sil. -nu-i-] /<fr. annuité, lat. annuitas, ~atis
anuitate f. sumă vărsată în fiecare an, spre a stinge treptat o datorie.
*anuitáte f. (fr. annuité, d. lat. annuus, anual). Sumă vărsată anual p. stîngerea uneĭ datoriĭ plătind cîte o parte din capital și din procent.

Anuitate dex online | sinonim

Anuitate definitie

Intrare: anuitate
anuitate substantiv feminin
  • silabisire: -nu-i-