Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru anual

anual, ~ă [At: MEHEDINȚI, G. F. 163 / Pl: ~i, ~e / E: lat annualis cf anuelnic] 1-2 a, av (Care se întâmplă) în (sau pe) fiecare an. 3 a Care durează numai un an. 4 a O dată pe an.
ANU├üL, -─é, anuali, -e, adj. Care are loc o dat─â pe an; care dureaz─â un an; care corespunde unui an. Raport anual. Plant─â anual─â. Plan anual. [Pr.: -nu-al] ÔÇô Din fr. annuel, lat. annualis.
ANU├üL, -─é, anuali, -e, adj. Care are loc o dat─â pe an; care dureaz─â un an; care corespunde unui an. Raport anual. Plant─â anual─â. Plan anual. [Pr.: -nu-al] ÔÇô Din fr. annuel, lat. annualis.
ANU├üL, -─é, anuali, -e, adj. Care se ├«nt├«mpl─â sau se face ├«n fiecare an sau o dat─â pe an; care corespunde unui an. Venit anual. Raport anual. Buget anual ÔŚŐ Care dureaz─â sau tr─âie╚Öte un an. Plant─â anual─â. ÔÖŽ Care se prevede, care se calculeaz─â pe un an. Plan anual. ├Ändepli-nirea sarcinilor anuale de plan. ÔÇô Pronun╚Ťat: -nu-al.
ANU├üL, -─é, anuali, -e, adj. Care are loc o dat─â pe an; care dureaz─â un an; care corespunde unui an. Raport anual. Plant─â anual─â. Plan anual. [Pr.: -nu-al] ÔÇô Fr. annuel (lat. lit. annualis).
anuál (-nu-al) adj. m., pl. anuáli; f. anuálă, pl. anuále
anuál adj. (sil. -nu-al), pl. anuáli; f. sg. anuálă, pl. anuále
ANU├üL, -─é adj. (adesea adv.) Care se ├«nt├ómpl─â, se face ├«n fiecare an sau o dat─â la un an. ÔÖŽ Care dureaz─â un an; corespunz─âtor unui an. [Pron. -nu-al. / < lat. annualis, cf. it. annuale, fr. annuel].
ANU├üL─é s.f. Expozi╚Ťie, festival care se organizeaz─â ├«n fiecare an. [Cf. fr. annuelle].
ANU├üL, -─é I. adj. care dureaz─â un an, revine ├«n fiecare an. II. s. f. expozi╚Ťie, festival care se organizeaz─â ├«n fiecare an. (< fr. annuel, lat. annualis)
ANUÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care are loc o dată pe an sau în fiecare an. Revistă ~ă. 2) Care trăiește sau durează un an. Plantă ~ă. 3) Care corespunde unui an. Venit ~. [Sil. -nu-al] /<fr. annuel, lat. annualis
anual a. 1. care ╚Ťine un an; 2. care revine ├«n to╚Ťi anii. ÔĽĹ adv. pe tot anul.
*anu├íl, -─â adj. (lat. annualis). Care ╚Ťine un an: plantele graminee ├«s anuale. Care revine ├«n fie-care an: venit anual. Adv. Pe an: o mie de franc─ş anual.

Anual dex online | sinonim

Anual definitie

Intrare: anual
anual adjectiv
  • silabisire: a-nu-al