Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru antricot

antric├│t sn [At: ENC. AGR. / V: -rec- / Pl: ~oate / E: fr entrec├┤te] 1 Came de vit─â din zona intercostal─â. 2 Friptur─â preparat─â din aceast─â came Si: cotlet.
ANTRIC├ôT, antricoate, s. n. Carne de vac─â, de oaie sau de porc provenit─â din regiunea intercostal─â; p. ext. friptur─â din aceast─â carne; cotlet. ÔÇô Din fr. entrec├┤te.
ANTRICÓT, antricoate, s. n. Carne de vită sau de porc din regiunea intercostală; p. ext. friptură preparată din această carne; cotlet.
ANTRIC├ôT, antricoate, s. n. Carne de vit─â sau de porc din regiunea intercostal─â; p. ext friptur─â preparat─â din aceast─â carne; cotlet. ÔÇô Fr. entrec├┤te.
antricót s. n., pl. antricoáte
antricót s. n., pl. antricoáte
ANTRICÓT s. cotlet, (prin Mold.) tarac. (~ de porc.)
ANTRICÓT s.n. Carne de vită sau de porc din regiunea coastelor; (p. ext.) friptură din această carne; cotlet. [Pl. -oate. / < rus. antrekot, cf. fr. entrecôte].
ANTRICÓT s. n. carne de vită sau de porc din regiunea coastelor; friptură din această carne; cotlet. (< fr. entrecôte)
ANTRIC├ôT ~o├íte n. 1) Bucat─â de carne de vit─â sau de porc provenit─â din regiunea intercostal─â; costi╚Ť─â; cotlet. 2) Friptur─â din aceast─â carne; cotlet. [Sil. an-tri-] /<fr. entrec├┤te
cost├ş╚Ť─â f., pl. e (dim. d. coast─â. Cp. ╚Öi cu bg. kost├şca, ar╚Öic, d. kost─ş, os). ├Än m─âcel─ârie ╚Öi buc─ât─ârie, garf, p├«rjoal─â, bucat─â de carne cu o buc─â╚Ťic─â de coast─â: costi╚Ť─â de purcel fript─â pe gr─âtar. ÔÇô Barb. cotlet─â, cotlet ╚Öi antricot (fr. c├┤telette ╚Öi entrec├┤te).
ANTRICOT s. cotlet, (prin Mold.) tarac. (~ de porc.)
ANTRICÓT s.n. 1. Carne de vită sau de porc, din regiunea intercostală (termen măcelăresc). 2. Tranșă de carne de vacă, de categoria întâi, din regiunea intercostală, de aprox. 1,5 cm grosime, preparată la grătar sau prăjită la tigaie (termen gastronomic; fr., engl. entrecote; germ. Entrecote).
antricot, antricoate s. n. (intl.) b─ârbat slab / costeliv / jig─ârit

Antricot dex online | sinonim

Antricot definitie

Intrare: antricot
antricot substantiv neutru