Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru antiumanism

antiumanísm sn [At: DEX2 / P: -ti-u- / E: anti- + umanism] Orientare în filozofie care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane precum și demnitatea și valoarea acesteia.
ANTIUMANÍSM s. n. Orientare în filosofie, în artă etc., care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane, precum și demnitatea, valoarea ei. [Pr.: -ti-u-] – Anti- + umanism.
ANTIUMANÍSM s. n. Orientare în filozofie, în artă etc. care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane, precum și demnitatea, valoarea ei. [Pr.: -ti-u-] – Anti- + umanism.
antiumanísm (-ti-u-) s. n.
antiumanísm s. n. (sil. -ti-u-)
ANTIUMANÍSM s.n. Curent de gândire reacționar în filozofie și artă, ostil valorilor umane, dezvoltării libere și multilaterale a omului, pe care îl înfățișează ca pe o mașină sau ca pe un animal stăpânit numai de instincte. [< anti- + umanism].
ANTIUMANÍSM s. n. orientare în filozofie, artă etc. ostilă valorilor umane, dezvoltării libere și multilaterale a omului. (< anti- + umanism)
ANTIUMANÍSM n. Curent în filozofie și artă, ostil valorilor umane, care reprezintă omul ca pe o mașină sau ca pe un animal stăpânit exclusiv de instincte. /anti- + umanism

Antiumanism dex online | sinonim

Antiumanism definitie

Intrare: antiumanism
antiumanism substantiv neutru
  • silabisire: -ti-u-