Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru antigrizutos

antigrizutos, ~oas─â a [At: DEX2 / Pl: ~o╚Öi, ~oase / E: fr antigrisouteux] (D. ma╚Öini electrice) Care este prev─âzut cu dispozitive speciale de protec╚Ťie ce ├«i asigur─â folosirea, f─âr─â pericol de explozie, ├«n minele de c─ârbuni cu emana╚Ťii de grizu.
ANTIGRIZUT├ôS, -O├üS─é, antigrizuto╚Öi, -oase, adj. (Despre aparate, ma╚Öini ╚Öi transformatoare electrice) Care este prev─âzut cu dispozitive speciale de protec╚Ťie ce ├«i asigur─â folosirea, f─âr─â pericol de explozie, ├«n minele de c─ârbuni cu emana╚Ťii de grizu. ÔÇô Din fr. antigrisouteux.
ANTIGRIZUT├ôS, -O├üS─é, antigrizuto╚Öi, -oase, adj. (Despre ma╚Öini electrice) Care este prev─âzut cu dispozitive speciale de protec╚Ťie ce ├«i asigur─â folosirea, f─âr─â pericol de explozie, ├«n minele de c─ârbuni cu emana╚Ťii de grizu. ÔÇô Din fr. antigrisouteux.
antigrizutós (-ti-gri-) adj. m., pl. antigrizutóși; f. antigrizutoásă, pl. antigrizutoáse
antigrizut├│s adj. (sil. -gri-) Ôćĺ grizutos
ANTIGRIZUT├ôS, -O├üS─é adj. (Despre aparate, ma╚Öini etc.) Prev─âzut cu dispozitive speciale de protec╚Ťie contra exploziilor ├«n minele de c─ârbuni cu emana╚Ťii de grizu. [Cf. fr. antigrisouteux].
ANTIGRIZUT├ôS, -O├üS─é adj. prev─âzut cu dispozitive speciale de protec╚Ťie contra exploziilor ├«n minele de c─ârbuni cu emana╚Ťii de grizu. (< fr. antigrisouteux)

Antigrizutos dex online | sinonim

Antigrizutos definitie

Intrare: antigrizutos
antigrizutos adjectiv
  • silabisire: -gri-