Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru antigrizutos

antigrizutos, ~oa a [At: DEX2 / Pl: ~oși, ~oase / E: fr antigrisouteux] (D. mașini electrice) Care este prevăzut cu dispozitive speciale de protecție ce îi asigură folosirea, fără pericol de explozie, în minele de cărbuni cu emanații de grizu.
ANTIGRIZUTÓS, -OÁSĂ, antigrizutoși, -oase, adj. (Despre aparate, mașini și transformatoare electrice) Care este prevăzut cu dispozitive speciale de protecție ce îi asigură folosirea, fără pericol de explozie, în minele de cărbuni cu emanații de grizu. – Din fr. antigrisouteux.
ANTIGRIZUTÓS, -OÁSĂ, antigrizutoși, -oase, adj. (Despre mașini electrice) Care este prevăzut cu dispozitive speciale de protecție ce îi asigură folosirea, fără pericol de explozie, în minele de cărbuni cu emanații de grizu. – Din fr. antigrisouteux.
antigrizutós (-ti-gri-) adj. m., pl. antigrizutóși; f. antigrizutoásă, pl. antigrizutoáse
antigrizutós adj. (sil. -gri-) → grizutos
ANTIGRIZUTÓS, -OÁSĂ adj. (Despre aparate, mașini etc.) Prevăzut cu dispozitive speciale de protecție contra exploziilor în minele de cărbuni cu emanații de grizu. [Cf. fr. antigrisouteux].
ANTIGRIZUTÓS, -OÁSĂ adj. prevăzut cu dispozitive speciale de protecție contra exploziilor în minele de cărbuni cu emanații de grizu. (< fr. antigrisouteux)

antigrizutos definitie

antigrizutos dex

Intrare: antigrizutos
antigrizutos adjectiv
  • silabisire: -gri-