Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru antibiotic

antibi├│tic, ~─â [At: DEX2 / P: ~bi-o- / Pl: ~ici, -ice / E: fr antibiotique] 1 sn Substan╚Ť─â organic─â solubil─â, produs─â de unele microorganisme animale ╚Öi vegetale, care are capacitatea de a distruge anumi╚Ťi microbi sau de a le opri dezvoltarea, fapt pentru care sunt utilizate ├«n tratamentul bolilor infec╚Ťioase. 2-3 sn, a (Medicament) care con╚Ťine un antibiotic (1). 4 a Referitor la antibiotic. 5 a Propriu antibioticului. 6 a De antibiotic. 7 a Care se face cu antibiotice.
ANTIBI├ôTIC, -─é, antibiotici, -ce, s. n., adj. 1. S. n. Substan╚Ť─â organic─â solubil─â, produs─â de unele microorganisme animale ╚Öi vegetale, care are capacitatea de a distruge anumi╚Ťi microbi sau de a le opri dezvoltarea, fapt pentru care se utilizeaz─â ├«n tratamentul bolilor infec╚Ťioase. 2. Adj. Care ╚Ťine de un antibiotic (1), care se face cu antibiotice. [Pr.: -bi-o-] ÔÇô Din fr. antibiotique.
ANTIBI├ôTIC, -─é, antibiotici, -ce, s. n., adj. 1. S. n. Substan╚Ť─â organic─â solubil─â, produs─â de unele microorganisme animale ╚Öi vegetale, care are capacitatea de a distruge anumi╚Ťi microbi sau de a le opri dezvoltarea, fapt pentru care se utilizeaz─â ├«n tratamentul bolilor infec╚Ťioase. 2. Adj. Care ╚Ťine de un antibiotic (1), care se face cu antibiotice.[Pr.: -bi-o-] ÔÇô Din fr. antibiotique.
ANTIBI├ôTIC, -─é, antibiotici, -e, adj. (Despre corpuri sau substan╚Ťe) Care are proprietatea de a opri cre╚Öterea ╚Öi ├«nmul╚Ťirea unor bacterii sau microbi, f─âr─â a v─ât─âma organismul animal unde tr─âiesc ace╚Öti microbi; se folose╚Öte ├«n anumite boli infec╚Ťioase. Penicilina este o substan╚Ť─â antibiotic─â. ÔÇô Pronun╚Ťat: -bi-o-.
ANTIBI├ôTIC, -─é, antibiotici, -ce, adj. Care are proprietatea de a opri cre╚Öterea ╚Öi ├«nmul╚Ťirea unor bacterii sau microbi, f─âr─â a v─ât─âma organismul animal unde tr─âiesc ace╚Öti microbi. ÔÖŽ (Substantivat, n.) Substan╚Ť─â, medicament av├ónd aceste propriet─â╚Ťi. [Pr.: -bi-o-] ÔÇô Fr. antibiotique.
antibi├│tic1 (-bi-o-) adj. m., pl. antibi├│tici; f. antibi├│tic─â, pl. antibi├│tice
antibi├│tic2 (-bi-o-) s. n., pl. antibi├│tice
antibi├│tic adj. Ôćĺ biotic
antibi├│tic s. n. (sil. -bi-o-), pl. antibi├│tice
ANTIBI├ôTIC, -─é adj., s.n. (Substan╚Ť─â) care are un efect bacteriostatic asupra dezvolt─ârii anumitor microbi. [Pron. -bi-o-. / < fr. antibiotique].
ANTIBI├ôTIC, -─é I. s. n. substan╚Ť─â organic─â produs─â de unele microorganisme, care ├«mpiedic─â dezvoltarea anumitor microbi. II. adj. 1. referitor la antibiotic (I). 2. (biol.) care inhib─â activitatea unor specii. (< fr. antibiotique)
ANTIBIÓTIC ~că (~ci, ~ce) și substantival Care distruge sau oprește dezvoltarea microbilor într-un organism. [Sil. -bi-o-] /<fr. antibiotique

Antibiotic dex online | sinonim

Antibiotic definitie

Intrare: antibiotic
antibiotic adjectiv substantiv neutru
  • silabisire: -bi-o-