Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru animalier

animalier a [At: DEX2 / P: ~li-er / Pl: ~i, ~e / E: fr animalier] 1-2 Care aparține animalelor (1-2). 3-4 Specific animalelor (1-2). 5-6 Referitor la animale (1-2). 7 (D. opere de artă) Care reprezintă animale (2). 8 (D. artiști) Care înfățișează animale (2) în operele lor.
ANIMALIÉR, -Ă, animalieri, -e, adj. 1. Care se referă la animale, de animal. 2. (Despre opere de artă) Care reprezintă animale; (despre plasticieni) care înfățișează animale în operele lor. [Pr.: -li-er] – Din fr. animalier.
ANIMALIÉR, -Ă, animalieri, -e, adj. 1. Care se referă la animale, de animal. 2. (Despre opere de artă) Care reprezintă animale; (despre artiști) care înfățișează animale în operele lor. [Pr.: -li-er] – Din fr. animalier.
ANIMALIÉR, -Ă, animalieri, -e, adj. 1. Care se referă la animale, de animal. Cercetările de endocrinologie comparată interesează în egală măsură biologia și economia animalieră. CONTEMPORANUL, S. II, 1950, nr. 184, 7/2. 2. (Despre opere de artă) Care reprezintă animale. Tablou cu motive animaliere. ♦ (Despre artiști) Care înfățișează animale în operele lor. Pictor animalier. – Pronunțat: -li-er.
ANIMALIÉR, -Ă, animalieri, -e, adj. 1. Care se referă la animale, de animal. 2. (Despre opere de artă) Care reprezintă animale; (despre artiști) care înfățișează animale în operele lor. [Pr.: -li-er] – Fr. animalier.
animaliér (-li-er) adj. m., pl. animaliéri; f. animaliéră, pl. animaliére
animaliér adj. m. (sil. -li-er), pl. animaliéri; f. sg. animaliéră, pl. animaliére
ANIMALIÉR, -Ă adj. 1. Referitor la animale, de animal. 2. Care înfățișează, reprezintă animale. [Pron. -li-er. / < fr. animalier].
ANIMALIÉR, -Ă I. adj. 1. referitor la animale, la produse de origine animală. 2. (despre opere de artă) care reprezintă animale. II. adj., s. m. (pictor, sculptor) care înfățișează animale. (< fr. animalier)
ANIMALIÉR ~ă (~i, ~e) 1) Care este caracteristic pentru animale; de animal. Produse ~e. 2) (despre opere de artă) Care reprezintă animale.Tablou cu motive ~e. [Sil. -li-er] /<fr. animalier
*animaliér m. (fr. animalier). Pictor saŭ sculptor de animale.

Animalier dex online | sinonim

Animalier definitie

Intrare: animalier
animalier adjectiv
  • silabisire: -li-er