Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru anhidrit

anhidrít sn [At: DEX2 / Pl: ~e / E: fr anhydrite] (Chm) Sulfat natural de calciu, rombic, incolor, alb sau ușor colorat, sticlos, utilizat în industria materialelor de construcții, la confecționarea unor obiecte de artă etc.
ANHIDRÍT, anhidriți, s. m. Sulfat natural de calciu, rombic, incolor, alb sau ușor colorat, sticlos, utilizat în industria materialelor de construcție, la confecționarea unor obiecte de artă etc. [Pl. și: (n.) anhidrite] – Din fr. anhydrite.
ANHIDRÍT, anhidrite, s. n. Sulfat natural de calciu, rombic, incolor, alb sau ușor colorat, sticlos, utilizat în industria materialelor de construcție, la confecționarea unor obiecte de artă etc. – Din fr. anhydrite.
!anhidrít (-hi-drit) s. m., pl. anhidríți
anhidrít s. n. (sil. -drit), pl. anhidríte
ANHIDRÍT s.m. Sulfat anhidru natural de calciu. [< fr. anhydrite].
ANHIDRÍT s. m. sulfat anhidru natural de calciu. (< fr. anhydrite)
ANHIDRÍT ~e n. Sulfat natural de calciu, alb sau ușor colorat, sticlos, întrebuințat la fabricarea cimenturilor, în industria chimică și a hârtiei. /<fr. anhydrite
anhidrit, (engl.= anhydrite) CaSO4, s. rombic. În România, apare asociat cu gipsul în dep. evaporitice sau este format diagenetic în calcare și argile, de asemenea, în ganga unor filoane hidrotermale (Cavnic).

anhidrit definitie

anhidrit dex

Intrare: anhidrit (pl. -ți)
anhidrit pl. -ți substantiv masculin
  • silabisire: -drit
Intrare: anhidrit (pl. -e)
anhidrit pl. -e