Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru angrenaj

angren├íj sn [At: DA / Pl: ~e / E: fr engrenage] 1 (Mec) Sistem de ro╚Ťi din╚Ťate, care se ├«mbin─â unele ├«ntr-altele Si: ├«mbucare. 2-5 (Fig) Complex de lucruri sau ├«mprejur─âri care se ╚Ťin str├óns unele de altele sau care se complic─â unele pe altele.
ANGREN├üJ, angrenaje, s. n. Sistem de ro╚Ťi din╚Ťate care se ├«mbuc─â una ├«ntr-alta (cu scopul de a-╚Öi transmite mi╚Öcarea). ÔÇô Din fr. engrenage.
ANGREN├üJ, angrenaje, s. n. Sistem de ro╚Ťi din╚Ťate care se ├«mbuc─â una ├«ntr-alta (cu scopul de a-╚Öi transmite mi╚Öcarea). ÔÇô Din fr. engrenage.
ANGREN├üJ, angrenaje, s. n. Ansamblu de ro╚Ťi din╚Ťate care se ├«mbuc─â una ├«n alta cu scopul de a-╚Öi transmite una alteia mi╚Öcarea. Lucr─ârile de repara╚Ťie la angrenajul cuptorului nr. 2 au fost terminate. ÔŚŐ Angrenaj cu lan╚Ť = angrenaj f─âcut prin intermediul unui lan╚Ť (c├«nd ro╚Ťile s├«nt a╚Öezate la distan╚Ť─â).
ANGREN├üJ, angrenaje, s. n. Sistem de ro╚Ťi din╚Ťate care se ├«mbuc─â una ├«ntr-alta (cu scopul de a-╚Öi transmite mi╚Öcarea). ÔÇô Fr. engrenage.
angrenáj s. n., pl. angrenáje
angrenáj s. n., pl. angrenáje
ANGREN├üJ s.n. 1. Sistem de ro╚Ťi ╚Öi de pinioane care se angreneaz─â unele ├«n altele. ÔŚŐ Angrenaj cu lan╚Ť = angrenaj f─âcut cu ajutorul unui lan╚Ť. 2. (Fig.) ├Änl─ân╚Ťuire, concurs de ├«mprejur─âri str├óns legate unele de altele. [< fr. engrenage].
ANGREN├üJ s. n. 1. mecanism, sistem de ro╚Ťi din╚Ťate care se angreneaz─â unele ├«n altele. 2. (fig.) ├«nl─ân╚Ťuire, concurs de ├«mprejur─âri str├óns legate unele de altele. (< fr. engrenage)
ANGREN├üJ ~e n. 1) Mecanism constituit din dou─â sau mai multe ro╚Ťi din╚Ťate, ├«mbucate una ├«n alta pentru a transmite mi╚Öcarea. 2) fig. Concurs de ├«mprejur─âri str├óns legate unele de altele. /<fr. engrenage

Angrenaj dex online | sinonim

Angrenaj definitie

Intrare: angrenaj
angrenaj substantiv neutru