Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

15 defini╚Ťii pentru angajament

angajam├ęnt sn [At: ALECSANDRI, T. 1429 / V: (rar) -m├ónt (pl -m├ónturi) / Pl: ~e / E: fr engagement] 1 Leg─âm├ónt (verbal sau scris). 2 Obliga╚Ťie (verbal─â sau scris─â). 3 (├Äe) A(-╚Öi) lua ~ (de a... s─â) A se lega. 4 (├«ae) A(-╚Öi) lua o obliga╚Ťie. 5 (Spt) Punerea ├«n joc a mingii sau a pucului.
ANGAJAM├ëNT, angajamente, s. n. 1. Promisiune de a realiza ceva. 2. Angajare a cuiva ├«ntr-un loc de munc─â; (concr.) contract prin care o persoan─â ├«╚Öi pune serviciile sale la dispozi╚Ťia unei alte persoane sau a unei institu╚Ťii ╚Öi care prevede condi╚Ťiile de angajare. 3. (La hochei sau la baschet) Punere a pucului sau a mingii ├«n joc. ÔÇô Din fr. engagement.
ANGAJAM├ëNT, angajamente, s. n. 1. Promisiune, f─âg─âduial─â de a realiza ceva. 2. Angajare a cuiva ├«ntr-un loc de munc─â; (concr.) contract prin care o persoan─â ├«╚Öi pune serviciile sale la dispozi╚Ťia unei alte persoane sau a unei institu╚Ťii ╚Öi care prevede condi╚Ťiile de angajare. 3. (La hochei sau la baschet) Punere a pucului sau a mingii ├«n joc. ÔÇô Din fr. engagement.
ANGAJAM├ëNT, angajamente, s. n. 1. (De obicei ├«n leg─âtur─â cu verbele ┬źa lua┬╗, ┬źa ╚Ťine┬╗, ┬źa respecta┬╗ etc.) Obliga╚Ťie luat─â din proprie ini╚Ťiativ─â de a duce ceva la bun sf├«r╚Öit sau de a realiza ceva ├«nainte de termen (uneori pentru a cinsti un eveniment de seam─â). Noi, muncitorii, ne lu─âm angajamentul s─â v─â d─âm tot ajutorul cu munca noastr─â, ca s─â ne ├«ndeplinim ├«mpreun─â sarcina de a ├«nt─âri ╚Öi a duce c├«t mai departe regimul nostru democrat. C─éLUG─éRU, O. P. 99. Fie-ne permis a ne pune c├«teva ├«ntreb─âri, la care lu─âm angajamentul a r─âspunde cu ra╚Ťionamente necontestate. MACEDONSKI, O. IV 85. 2. Angajare a cuiva ├«ntr-un loc de munc─â; (concretizat) contract care prevede condi╚Ťiile de angajare. A semnat un angajament la un teatru din provincie. ÔŚŐ Sondorii ╚Öi mecanicii au intrat ├«n slujba noilor proprietari de sonde... La ├«nceput, sondorii au fost bucura╚Ťi de orice fel de angajament. Ei nu ╚Ötiau c─â sondele la care aveau s─â lucreze erau mai mult o aventur─â. BORZA, A. ├Ä. 71.
ANGAJAM├ëNT, angajamente, s. n. 1. Obliga╚Ťie de a realiza ceva, luat─â din proprie ini╚Ťiativ─â. 2. Angajare a cuiva ├«ntr-un loc de munc─â; (concr.) contract care prevede condi╚Ťiile de angajare. ÔÇô Dup─â fr. engagement.
angajam├ęnt s. n., pl. angajam├ęnte
angajam├ęnt s. n., pl. angajam├ęnte
ANGAJAM├ëNT s. 1. asigurare, cuv├ónt, f─âg─âduial─â, f─âg─âduin╚Ť─â, leg─âm├ónt, promisiune, vorb─â, (ast─âzi rar) parol─â, (├«nv. ╚Öi reg.) juruit─â, (reg.) f─âgad─â, (Transilv.) tag─âda╚Ö, (Mold.) juruin╚Ť─â, (├«nv.) promitere, sf─âtuit, (turcism ├«nv.) bacal├óm. (╚śi-a ╚Ťinut ~ul.) 2. ├«ndatorire, obliga╚Ťie, sarcin─â, (pop.) leg─âtur─â. (Ce ~e ai?)
ANGAJAM├ëNT s.n. 1. Obliga╚Ťie luat─â de cineva, din proprie ini╚Ťiativ─â, de a face ceva; promisiune solemn─â. ÔŚŐ (Ec.) Angajament de plat─â = obliga╚Ťie asumat─â ├«n scris de o ├«ntreprindere fa╚Ť─â de banc─â, la contractarea unui credit, cu privire la utilizarea ╚Öi rambursarea creditului respectiv. 2. Punerea pucului sau a mingii ├«n joc (la hochei ╚Öi baschet). [< fr. engagement].
ANGAJAM├ëNT s. n. 1. obliga╚Ťie luat─â de cineva din proprie ini╚Ťiativ─â; promisiune solemn─â. ÔŚŐ obliga╚Ťie asumat─â ├«n scris de o ├«ntreprindere fa╚Ť─â de banc─â. 2. angajare a cuiva ├«ntr-un loc de munc─â. 3. punere a pucului sau a mingii ├«n joc. (< fr. engagement)
ANGAJAM├ëNT ~e n. 1) Obliga╚Ťie luat─â de cineva pentru efectuarea unui lucru. 2) Angajare a cuiva la un loc de munc─â. 3) Contract de munc─â. 4) (la hochei ╚Öi la baschet) Punere a pucului sau a mingii ├«n joc. /<fr. engagement
angajament n. 1. fapta de a (se) angaja; 2. promisiune prin care cineva se angajaz─â.
*angajam├ęnt n., pl. e (fr. angagement). Promisiune de a primi: angajament formal. Angajare voluntar─â ├«n armat─â. ├Änc─â─şerare, har╚Ť─â: angajament de cavalerie.
ANGAJAMENT s. 1. asigurare, cuv├«nt, f─âg─âduial─â, f─âg─âduin╚Ť─â, leg─âm├«nt, promisiune, vorb─â, (ast─âzi rar) parol─â, (├«nv. ╚Öi reg.) juruit─â, (reg.) f─âgad─â, (Transilv.) f─âg─âda╚Ö, (Mold.) juruin╚Ť─â, (├«nv.) promitere, sf─âtuit, (turcism ├«nv.) bacal├«m. (╚śi-a ╚Ťinut ~.) 2. ├«ndatorire, obliga╚Ťie, sarcin─â, (pop.) leg─âtur─â. (Ce ~e ai?)
contr├íct-angajam├ęnt s. n. Contract cu func╚Ťie de angajament ÔŚŐ ÔÇ×Extinderea acordului global pe baz─â de contract-angajament; executarea de ├«mbr─âc─âmin╚Ťi asfaltice u╚Öoare la 15 km de drumuri peste prevederile de plan.ÔÇŁ R.l. 26 I 71 p. 5 (din contract + angajament)

Angajament dex online | sinonim

Angajament definitie

Intrare: angajament
angajament substantiv neutru