Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru anelid

anelíd [At: DA / V: ~ă / Pl: ~e, -izi sm / E: fr annélides] 1 sn (Lpl) încrengătură de viermi cu corpul cilindric, segmentat în numeroase inele 2-3 sn, a (Vierme) care face parte din încrengătura anelidelor (1).
ANELÍD, anelide, s. n. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul cilindric, segmentat în numeroase inele (Annellides); (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Din fr. annélide.
ANELÍD, anelide, s. n. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul cilindric, segmentat în numeroase inele (Annellides); (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Din fr. annélides.
ANELÍD, anelide, s. n. Vierme cu corpul cilindric și segmentat în numeroase inele, avînd de obicei pe părțile laterale și pe cea inferioară niște perișori, care îl ajută să se miște. ♦ (La pl.) Încrengătură din care face parte acest vierme.
ANELÍD, anelide, s. n. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul cilindric segmentat în numeroase inele; (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Fr. annélides.
anelíd s. n., pl. anelíde
anelíd s. n., pl. anelíde
ANELÍD ~e n. 1) la pl. Încrengătură de viermi inelați cu corpul cilindric (reprezentanți: râmă, lipitoarea). 2) Vierme din această încrengătură. /<fr. annelides
anelide f. pl. viermi cu sânge roșu: lipitorile sunt anelide.
*anelíd, -ă adj. (d. anelat). Zool. Animale anelide, din a doŭa diviziune a anelatelor, cu sînge roș, ca lipitoarea.

anelid definitie

anelid dex

Intrare: anelid
anelid substantiv neutru