Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru ancrasa

ancras├í vtr [At: DA / Pzi: ~s├ęz / E: fr encrasser] (D. un motor, o bujie etc.) A (se) ├«mb├ócsi, prin depunerea unor corpuri str─âine (praf de c─ârbune, ulei ars etc.), pe electrozii bujiei.
ANCRAS├ü, pers. 3 ancraseaz─â, vb. I. Tranz. ╚Öi refl. (Despre o pies─â ├«ntr-un mecanism, despre un mecanism) A se acoperi de impurit─â╚Ťi (zgur─â, ulei, rugin─â etc.), care ├«mpiedic─â buna func╚Ťionare. ÔÇô Din fr. encrasser.
ANCRAS├ü, pers. 3 ancraseaz─â, vb. I. Tranz. ╚Öi refl. (Despre o pies─â ├«ntr-un mecanism, despre un mecanism) A se acoperi de impurit─â╚Ťi (zgur─â, ulei, rugin─â etc.) care ├«mpiedic─â buna func╚Ťionare. ÔÇô Din fr. encrasser.
ancrasá (a ~) vb., ind. prez. 3 ancraseáză
ancrasá vb., ind. prez. 3 sg. ancraseáză
ANCRASÁ vb. I tr., refl. A (se) umple de grăsime, a deveni sau a face să devină gras; a (se) murdări. [< fr. encrasser].
ANCRAS├ü vb. refl. 1. (tehn.; despre piese) a se acoperi cu un strat de c─ârbune, de ulei ars, care ├«mpiedic─â func╚Ťionarea normal─â. 2. (despre un tipar) a se ├«mb├ócsi. (< fr. encrasser)
A ANCRAS├ü pers. 3 ~e├íz─â intranz. A se ├«nc─ârca cu reziduuri, cu praf etc. care ├«mpiedic─â func╚Ťionarea normal─â. /<fr. encarsser

Ancrasa dex online | sinonim

Ancrasa definitie

Intrare: ancrasa
ancrasa verb grupa I conjugarea a II-a