Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru ancadrament

ancadramént sn [At: DEX2 / Pl: ~e / E: fr encadrement] Chenar decorativ în relief care înconjoară o ușă, o fereastră etc.
ANCADRAMÉNT, ancadramente, s. n. Chenar decorativ în relief care înconjoară o ușă, o fereastră etc. – Din fr. encadrement.
ANCADRAMÉNT, ancadramente, s. n. Chenar decorativ în relief care înconjură o ușă, o fereastră etc. – Din fr. encadrement.
ANCADRAMÉNT, ancadramente, s. n. Chenar decorativ, în relief, care înconjură o ușă, o fereastră etc. – După fr. encadrement.
ancadramént (-ca-dra-) s. n., pl. ancadraménte
ancadramént s. n. (sil. -dra-), pl. ancadraménte
ANCADRAMÉNT s.n. 1. Cadru care înconjură o ușă, o fereastră etc. 2. Bordură îngustă de cărămidă, împrejmuire de vegetație scundă care mărginește un spațiu plantat. 3. Ansamblu de construcții, de plantații etc. care mărginesc o piață. [< fr. encadrement].
ANCADRAMÉNT s. n. 1. cadru decorativ care înconjoară o ușă, o fereastră. 2. bordură îngustă de cărămidă, împrejmuire de vegetație care mărginește un spațiu plantat. 3. ansamblu de construcții, plantații etc. care mărginesc o piață. (< fr. encadrement)
ANCADRAMÉNT ~e n. 1) Cadru decorativ la o ușă sau la o fereastră. 2) Ansamblu de clădiri sau de plantații care înconjoară o piață. /<fr. encadrement

ancadrament definitie

ancadrament dex

Intrare: ancadrament
ancadrament substantiv neutru
  • silabisire: -dra-