Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru anarhic

anárhic, ~ă [At: DA / V: -rchic / Pl: ~ici, -ice / E: fr anarchique] 1 a De anarhie. 2 a Răzvrătitor. 3 a Care favorizează anarhia. 4 av (Îoc organizat, planificat) Fără organizare.
AN├üRHIC, -─é, anarhici, -ce, adj. Care se refer─â la anarhie, care este propriu anarhiei; care duce la anarhie; care dovede╚Öte indisciplin─â. ÔÖŽ Care nu (mai) este organizat, care ╚Öi-a pierdut organizarea, func╚Ťionarea normal─â; dezorganizat, haotic. ÔÇô Din fr. anarchique.
AN├üRHIC, -─é, anarhici, -ce, adj. Care se refer─â la anarhie, care este propriu anarhiei, care duce la anarhie; care dovede╚Öte indisciplin─â. ÔÖŽ Care nu (mai) este organizat, care ╚Öi-a pierdut organizarea, func╚Ťionarea normal─â; dezorganizat, haotic. ÔÇô Din fr. anarchique.
AN├üRHIC, -─é, anarhici, -e, adj. 1. Care se refer─â Ia anarhie, care este propriu anarhiei, care practic─â sau favorizeaz─â anarhia, care duce la anarhie; dezorganizat, haotic. ├Än locul dezvolt─ârii spontane anarhice ╚Öi oarbe, caracteristice modului de produc╚Ťie capitalist, care duce inevitabil la criz─â, haos economic, ╚Öomaj ╚Öi mizerie, economia socialist─â se bazeaz─â pe o dezvoltare coordonat─â a tuturor ramurilor ╚Öi unit─â╚Ťilor economice, ╚Ťin├«nd seama de necesit─â╚Ťile generale ale economiei socialiste. GHEORGHIU-DEJ, ART. CUV. 217. 2. (Despre manifest─âri ale omului) Care dovede╚Öte indisciplin─â, care arat─â nesupunere, care-╚Öi face de cap. ╚śtie s─â sublinieze cum s├«nt biruite prin for╚Ťa exemplului personal, pornirile anarhice ale copiilor, rezultate ale educa╚Ťiei vechi. CONTEMPORANUL, S. II, 1951, nr. 223, 2/5.
AN├üRHIC, -─é, anarhici, -ce, adj. Care se refer─â la anarhie, care este propriu anarhiei, care duce la anarhie; care dovede╚Öte indisciplin─â; dezorganizat, haotic. ÔÇô Dup─â fr. anarchique.
anárhic adj. m., pl. anárhici; f. anárhică, pl. anárhice
anárhic adj. m., pl. anárhici; f. sg. anárhică, pl. anárhice
AN├üRHIC, -─é adj. Referitor la anarhie; dezorganizat, haotic. ÔÖŽ Care arat─â nesupunere, indisciplin─â. [Cf. fr. anarchique, it. anarchico].
ANÁRHIC, -Ă adj. referitor la anarhie; propriu anarhiei. (< fr. anarchique)
AN├üRHIC ~c─â (~ci, ~ce) Care ╚Ťine de anarhie; propriu anarhiei. /<fr. anarchique
anarhic a. care ╚Ťine de anarhie.
*anárhic, -ă adj. (d. anarhie). Relativ la anarhie, de anarhie: spirit anarhic. Adv. În mod anarhic.

Anarhic dex online | sinonim

Anarhic definitie

Intrare: anarhic
anarhic adjectiv