Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru amnios

amniós sn [At: DA / Pl: ~uri / E: fr amnios] Membrană interioară în care este învelit fetusul până la naștere la mamifere, păsări și reptile Si: (pop) cămeșă, căiță.
AMNIÓS, amniosuri, s. n. Membrană care învelește până la naștere fetusul la mamifere, la păsări și la reptile. [Pr.: -ni-os] – Din fr. amnios.
AMNIÓS, amniosuri, s. n. Membrană care învelește până la naștere fetusul la mamifere, la păsări și la reptile. [Pr.: -ni-os] – Din fr. amnios.
AMNIÓS, amniosuri, s. n. Cea mai dinăuntru dintre membranele care învelesc fetusul la mamifere, la păsări și la reptile; are forma unui sac, umplut cu un lichid în care plutește fetusul. – Pronunțat: -ni-os.
AMNIÓS, amniosuri, s. n. Cea mai dinăuntru dintre membranele care învelesc fetusul la mamifere, la păsări și la reptile. [Pr.: -ni-os] – Fr. amnios (< gr.).
amniós (-ni-os) s. n., pl. amniósuri
amniós s. n. (sil. -ni-os), pl. amniósuri
AMNIÓS s.n. (Biol.) Membrană care învelește fetusul la mamifere, la păsări și la reptile și care se află în partea cea mai dinăuntru a placentei, având forma unui sac plin cu un lichid. // (În forma amnio-) Element prim de compunere savantă pentru termenii care se referă la „amnios”. [Pron. -ni-o-, pl. -suri. / < fr. amnios, cf. gr. amnion].
AMNIÓS s. n. membrana cea mai dinăuntru a placentei, de forma unui sac plin cu lichid, care învelește fetusul la mamifere, păsări și reptile. (< fr. amnios)
AMNIÓS ~uri n. Membrană plină cu lichid care protejează fătul. [Sil. -ni-os] /<fr. amnios

Amnios dex online | sinonim

Amnios definitie

Intrare: amnios
amnios substantiv neutru
  • silabisire: -ni-os