Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru ambuscad─â

ambusc├íd─â sf [At: DEX2 / Pl: ~de / E: fr embuscade] 1 Ac╚Ťiune de lupt─â ├«n care inamicul este atacat prin surprindere. 2 Loc amenajat ╚Öi ocupat de o subunitate militar─â, ├«n scopul execut─ârii unui atac prin surprindere asupra du╚Ömanului.
AMBUSC├üD─é, ambuscade, s. f. 1. Ac╚Ťiune de lupt─â ├«n care inamicul este atacat prin surprindere. 2. Loc amenajat ╚Öi ocupat de o subunitate militar─â, ├«n scopul execut─ârii unui atac prin surprindere asupra du╚Ömanului. ÔÇô Din fr. embuscade.
AMBUSC├üD─é, ambuscade, s. f. 1. Ac╚Ťiune de lupt─â ├«n care inamicul este atacat prin surprindere. 2. Loc amenajat ╚Öi ocupat de o subunitate militar─â, ├«n scopul execut─ârii unui atac prin surprindere asupra du╚Ömanului. ÔÇô Din fr. embuscade.
AMBUSC├üD─é, ambuscade, s. f. 1. Ac╚Ťiune de lupt─â care se organizeaz─â din timp ╚Öi se execut─â de regul─â cu efective mici, cu scopul de a p├«ndi ╚Öi a ataca prin surprindere pe inamic. 2. Loc ascuns (de obicei ├«ntr-o p─âdure) de unde p├«nde╚Öte una dintre p─âr╚Ťile ├«n lupt─â, cu scopul de a n─âv─âli pe nea╚Öteptate asupra inamicului. Din ambuscada ├«n care eram se vedeau mi╚Öc─ârile inamicului.
AMBUSC├üD─é, ambuscade, s. f. 1. Ac╚Ťiune de lupt─â care se organizeaz─â din timp ╚Öi se execut─â de obicei cu efective mici, ├«n scopul de a p├óndi ╚Öi a ataca prin surprindere pe inamic. 2. Loc ascuns de unde p├ónde╚Öte una dintre p─âr╚Ťile ├«n lupt─â, cu scopul de a n─âv─âli pe nea╚Öteptate asupra du╚Ömanului. ÔÇô Fr. embuscade.
ambuscádă s. f., g.-d. art. ambuscádei; pl. ambuscáde
ambuscádă s. f., g.-d. art. ambuscádei; pl. ambuscáde
AMBUSC├üD─é s.f. 1. Ac╚Ťiune de lupt─â ├«n care inamicul este atacat prin surprindere (fiind p├óndit dinainte). 2. Loc ascuns de unde se p├ónde╚Öte inamicul pentru a-l surprinde. [< fr. embuscade].
AMBUSC├üD─é s. f. 1. loc ascuns de unde se p├ónde╚Öte inamicul pentru a-l surprinde. 2. ac╚Ťiune la lupt─â ├«n care inamicul este atacat prin surprindere. ÔŚŐ (fam.) capcan─â. (< fr. embuscade)
ambusc├íd─â (ambusc├íde), s. f. ÔÇô 1. Ac╚Ťiune de lupt─â ├«n care inamicul este atacat prin surprindere. ÔÇô 2. Loc amenajat de o unitate militar─â ├«n scopul execut─ârii unui atac prin surprindere ├«mpotriva du╚Ömanului. Fr. embuscade.
AMBUSC├üD─é ~e f. 1) Loc ascuns de unde inamicul este p├óndit pentru a-l ataca prin surprindere. 2) Ac╚Ťiune de lupt─â const├ónd ├«n atacarea du╚Ömanului prin surprindere. [G.-D. ambuscadei] /<fr. embuscade
*ambusc├íd─â f. (fr. embuscade, d. it. imbosc├íta, sp. emboscada). Arm. Curs─â ├«ntins─â inamiculu─ş ca s─â-l surprinz─ş ╚Öi s─â-l atac─ş: a c─âdea ├«n ambuscad─â. Oamen─ş pu╚Ö─ş pentru p├«nd─â ╚Öi atac ├«n timp de r─âzbo─ş. V. le╚Ö 2.
AMBUSCAD─é ANTIAERIAN─é procedeu de cercetare ╚Öi de lupt─â organizat─â ├«mpotriva inamicului aerian pentru a-i produce pierderi pe c─âile de acces c─âtre obiectivele de atacat ├«n locuri ╚Öi momente c├ónd nu se a╚Öteapt─â la riposte ale mijloacelor terestre antiaeriene. A.A. se organizeaz─â cu mijloace de artilerie antiaerian─â, ├«n general cu tunuri de calibru mic ╚Öi mitraliere antieriene amplasate ├«n raioane socotite inaccesibile mijloacelor antiaeriene: insule, terenuri ml─â╚Ötinoase, terenuri muntoase, de unde deschid foc mascat prin surprindere asupra forma╚Ťiunilor de aeronave inamice. Aceste mijloace se pot completa cu aerostate de baraj amplasate la ie╚Öirea aeronavelor inamicului din zona de foc a artileriei ╚Öi mitralierelor antiaeriene, precum ╚Öi cu ac╚Ťiuni ale avia╚Ťiei de v├ón─âtoare.

Ambuscad─â dex online | sinonim

Ambuscad─â definitie

Intrare: ambuscad─â
ambuscad─â substantiv feminin