Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru amblistom─â

amblistóma sf [At: DEX2 / E: fr amblystome] Gen de amfibieni cu corpul lung de 15-25 cm, de culoare cărămizie, cu pete mari deschise, care trăiesc în America de Nord (Amblystoma).
AMBLIOSTÓMA s. f. v. amblistomă.
AMBLIST├ôM─é, amblistome, s. f. Gen de amfibian cu corpul lung de 15-25 cm, de culoare c─âr─âmizie cu pete mari deschise, r─âsp├óndit ├«n America de Nord (Amblystoma). [Var.: ambliost├│ma s. f.] ÔÇô Din fr. amblystome.
AMBLIST├ôMA s. f. Gen de amfibieni cu corpul lung de 15 ÔÇô 25 cm, de culoare c─âr─âmizie cu pete mari deschise, r─âsp├óndi╚Ťi ├«n America de Nord (Amblystoma). ÔÇô Din fr. amblystome.[1]
amblist├│m─â (-blis-to- / -bli-sto-) s. f., g.-d. art. amblist├│mei; pl. amblist├│me
amblist├│m─â s. f., (sil. mf. -sto-); pl. amblist├│me
AMBLISTÓMĂ s.f. (Zool.) Animal amfibiu, de culoare cărămizie cu pete mari deschise, care trăiește în America de Nord. [< fr. amblystome].
AMBLISTÓMĂ s. f. animal amfibiu de culoare cărămizie, cu pete mari, deschise, din America de Nord. (< fr. amblystoma)
AMBLI-, v. AMBLIO-. Ôľí ~andru (v. -andru), adj., cu stamine te╚Öite, boante; ~noia (v. -noia), s. f., amblitimie*; ~op (v. -op), s. m. ╚Öi f., (persoan─â) care sufer─â de ambliopie; ~opie (v. -opie) s. f., diminuare a acuit─â╚Ťii vizuale; ~pode (v. -pod), s. f. pl., mamifere erbivore fosile eocene, cu picioare terminate cu c├«te cinci degete cu copite la v├«rf; sin. ambliopode; ~stom─â (v. -stom─â), s. f., gen de amfibieni urodeli, de culoare c─âr─âmizie, cu pete mari deschise ╚Öi care se ├«nmul╚Ťesc prin neotenie; ~timie (v. -timie), s. f., termen generic care ├«nglobeaz─â fenomene de obsesie, de suspiciune ╚Öi de anxietate; sin. amblinoia.

Amblistom─â dex online | sinonim

Amblistom─â definitie

Intrare: amblistom─â
amblistom─â substantiv feminin
  • silabisire: -blis-to-, -bli-sto-
ambliostoma substantiv feminin
amblistoma substantiv feminin
  • silabisire: -blis-to-, -bli-sto-