Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru amarilidacee

amarilidacée sf [At: DEX2 / Pl: ~ / E: fr amarilidacées] 1 (Lpl) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb și cu ovar inferior. 2 (Lsg) Plantă care face parte din familia amarilidacee (1).
AMARILIDACÉE, amarilidacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb și cu ovar inferior; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. amaryllidacée.
AMARILIDACÉE, amarilidacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb și cu ovar inferior; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. amaryllidacées.[1]
AMARILIDACÉE s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb și cu ovar inferior; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. amaryllidacées.
AMARILIDACÉE s. f. pl. Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb și cu ovar inferior. – Din fr. amaryllidacées.
amarilidacée s. f., art. amarilidacéea, g.-d. art. amarilidacéei; pl. amarilidacée
amarilidacée s. f., pl. amarilidacée
AMARILIDACÉE s.f.pl. Familie de plante cu flori colorate, cu staminele și cu ovarul aderent la caliciu, având ca tip ghiocelul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. amaryllidacées].
AMARILIDACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate erbacee, cu staminele și ovarul aderent la calciu: ghiocelul. (< fr. amaryllidacées)
AMARILIDACÉE f. 1) la pl. Familie de plante cu flori colorate, de obicei cu bulb și ovar inferior (reprezentanți: ghiocelul, narcisa etc.). 2) Plantă din această familie. /<fr. amaryllidacées

amarilidacee definitie

amarilidacee dex

Intrare: amarilidacee
amarilidacee substantiv feminin