Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru amarilidacee

amarilidac├ęe sf [At: DEX2 / Pl: ~ / E: fr amarilidac├ęes] 1 (Lpl) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb ╚Öi cu ovar inferior. 2 (Lsg) Plant─â care face parte din familia amarilidacee (1).
AMARILIDAC├ëE, amarilidacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb ╚Öi cu ovar inferior; (╚Öi la sg.) plant─â care face parte din aceast─â familie. ÔÇô Din fr. amaryllidac├ęe.
AMARILIDAC├ëE, amarilidacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb ╚Öi cu ovar inferior; (╚Öi la sg.) plant─â care face parte din aceast─â familie. ÔÇô Din fr. amaryllidac├ęes.[1]
AMARILIDAC├ëE s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb ╚Öi cu ovar inferior; (╚Öi la sg.) plant─â care face parte din aceast─â familie. ÔÇô Din fr. amaryllidac├ęes.
AMARILIDAC├ëE s. f. pl. Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb ╚Öi cu ovar inferior. ÔÇô Din fr. amaryllidac├ęes.
amarilidac├ęe s. f., art. amarilidac├ęea, g.-d. art. amarilidac├ęei; pl. amarilidac├ęe
amarilidac├ęe s. f., pl. amarilidac├ęe
AMARILIDAC├ëE s.f.pl. Familie de plante cu flori colorate, cu staminele ╚Öi cu ovarul aderent la caliciu, av├ónd ca tip ghiocelul; (la sg.) plant─â din aceast─â familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. amaryllidac├ęes].
AMARILIDAC├ëE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate erbacee, cu staminele ╚Öi ovarul aderent la calciu: ghiocelul. (< fr. amaryllidac├ęes)
AMARILIDAC├ëE f. 1) la pl. Familie de plante cu flori colorate, de obicei cu bulb ╚Öi ovar inferior (reprezentan╚Ťi: ghiocelul, narcisa etc.). 2) Plant─â din aceast─â familie. /<fr. amaryllidac├ęes

Amarilidacee dex online | sinonim

Amarilidacee definitie

Intrare: amarilidacee
amarilidacee substantiv feminin