Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru altimetru

altim├ętru sn [At: LTR / Pl: ~re / E: fr altim├Ętre] Instrument cu care se m─âsoar─â altitudinea (fa╚Ť─â de nivelul m─ârii sau fa╚Ť─â de o anumit─â cot─â a terenului).
ALTIM├ëTRU, altimetre, s. n. Instrument cu care se m─âsoar─â altitudinea fa╚Ť─â de un nivel de referin╚Ť─â. ÔÇô Din fr. altim├Ętre.
ALTIM├ëTRU, altimetre, s. n. Instrument cu care se m─âsoar─â altitudinea fa╚Ť─â de un nivel de referin╚Ť─â. ÔÇô Din fr. altim├Ętre.
ALTIMÉTRU, altimetre, s. n. Instrument cu care se măsoară altitudinea.
ALTIM├ëTRU, altimetre, s. n. Instrument cu care se m─âsoar─â altitudinea. ÔÇô Fr. altim├Ętre.
altim├ętru (-me-tru) s. n., art. altim├ętrul; pl. altim├ętre
altim├ętru s. n. (sil. -tru), art. altim├ętrul; pl. altm├ętre
ALTIM├ëTRU s.n. Instrument de m─âsur─â a altitudinii. [< fr. altim├Ętre].
ALTIM├ëTRU s. n. instrument pentru m─âsurarea altitudinii. (< fr. altim├Ętre)
ALTIMÉTRU ~e n. Instrument pentru măsurarea altitudinii. /<fr. altimetre
ALTIMETRU aparat instalat la bordul aeronavelor sau aflat asupra para╚Öuti╚Ötilor care indic─â altitudinea relativ─â a acestora fa╚Ť─â de un nivel luat ca referin╚Ť─â. Altimetrul poate fi: barometric, func╚Ťion├ónd pe principiul m─âsur─ârii presiunii atmosferice care variaz─â propor╚Ťional cu ├«n─âl╚Ťimea ╚Öi radio, m─âsur├ónd ├«n─âl╚Ťimea prin folosirea emisiunilor undelor electromagnetice ╚Öi un post de recep╚Ťie a undelor reflectate (Sin. radioaltimetru).
ALTI- ÔÇ×├«n─âl╚Ťime, altitudineÔÇŁ. ÔŚŐ L. altus ÔÇ×├«naltÔÇŁ > fr. alti-, germ. id., engl. id. > rom. alti-. Ôľí ~col (v. -col1), adj., care cre╚Öte ├«n regiunea mun╚Ťilor ├«nal╚Ťi; ~graf (v. -graf), s. n., altimetru ├«nregistrator; ~metrie (v. -metrie1), s. f., disciplin─â care se ocup─â cu stabilirea altitudinii punctelor caracteristice ale scoar╚Ťei terestre; ~metru (v. -metru1), s. n., aparat pentru m─âsurarea altitudinii fa╚Ť─â de un nivel de referin╚Ť─â. ~telemetru (v. -tele-, v. -metru1), s. n., aparat pentru m─âsurarea de la distan╚Ť─â a altitudinii unui punct inaccesibil.

Altimetru dex online | sinonim

Altimetru definitie

Intrare: altimetru
altimetru substantiv neutru
  • silabisire: -tru