Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru alismatacee

alismatacée sfp [At: DEX2 / E: fr alismaceés] Familie de plante acvatice, monocotiledonate, cu frunzele bazale dispuse în rozetă, cu canale aerifere în tulpini și în frunze.
ALISMATACÉE, alismatacee, s. f. (La pl.) Familie de plante acvatice, monocotiledonate, cu frunzele bazale dispuse în rozetă, cu canale aerifere în tulpini și în frunze; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – După fr. alismacées.
ALISMATACÉE s. f. pl. Familie de plante acvatice, monocotilodenate, cu frunzele bazale dispuse în rozetă, cu canale aerifere în tulpini și frunze. – După fr. alismacées.
alismatacée s. f., art. alismatacéea, g.-d. art. alismatacéei; pl. alismatacée
alismatacée s. f., pl. alismatacée
ALISMATACÉE s.f.pl. (Bot.) Familie de plante acvatice monocotiledonate prevăzute cu canale aerifere în tulpini și frunze; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / cf. fr. alismacées].
ALISMATACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate acvatice prevăzute cu canale aerifere în tulpini și frunze. (după fr. alismacées)
ALISMATACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante acvatice cu frunze dispuse în rozetă. 2) Plantă din această familie. /<fr. alismacées

alismatacee definitie

alismatacee dex

Intrare: alismatacee
alismatacee substantiv feminin