Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru alimentator

alimentatór, -oáre sn, a [At: LTR / Pl: ~i, ~oare E: alimenta + -tor] 1-2 (Dispozitiv) care servește la alimentarea unei mașini (a unei instalații) cu combustibil, cu materie primă de prelucrat etc.
ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care alimentează o mașină, o instalație etc. cu combustibil sau cu materie primă. – Din fr. alimentateur.
ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini sau a unei instalații cu combustibil sau cu materie primă. – Din fr. alimentateur.
ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă de prelucrat.
ALIMENTATÓR, alimentatoare, s. n. Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă. – După fr. alimentateur.
alimentatór s. n., pl. alimentatoáre
alimentatór s. n., pl. alimentatoáre
ALIMENTATÓR s.n. Dispozitiv pentru alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă de prelucrat. [Cf. fr. alimentateur].
ALIMENTATÓR, -OÁRE I. adj. care alimentează. II. s. n. dispozitiv pentru alimentarea unei mașini cu combustibil, cu materie primă de prelucrat. (< fr. alimentateur)
ALIMENTATÓR ~oáre n. 1) Dispozitiv care servește la alimentarea unei mașini cu combustibil sau cu materie primă. 2) Mic transformator de curent continuu pentru aparate de radio. /<fr. alimentateur

alimentator definitie

alimentator dex

Intrare: alimentator
alimentator substantiv neutru