Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru algoritm

algorítm sn [At: DA / Pl: ~e / E: fr algorithme] 1 Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. 2 (Pgn) Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare.
ALGORÍTM, algoritmi, s. m. Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. ♦ P. gener. Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare. [Pl. și: (n.) algoritme] – Din fr. algorithme.
ALGORÍTM, algoritme, s. n. Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. ♦ P. gener. Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare. [Pl. și: (m.) algoritmi] – Din fr. algorithme.
algorítm s. m., pl. algorítmi
algorítm s. n. / s. m., pl. algorítme / algorítmi
ALGORÍTM s.n. Ansamblu de reguli și de operatori pentru efectuarea unui sistem de operații într-o ordine dată în vederea rezolvării unor probleme de un anumit tip. [Pl. -me, (s.m.) -mi. / < fr. algorithme, cf. al-Kharezmi – matematician arab].
ALGORÍTM s. n. 1. sistem de reguli, simboluri și operatori pentru efectuarea oricărui tip de calcule logice sau matematice. 2. suită de raționamente sau operații având ca scop rezolvarea unor probleme. (< fr. algorithme)
ALGORÍTM ~i m. Sistem de reguli, simboluri și operații pentru efectuarea de calcule. ◊ ~ de traducere totalitate a regulilor cu ajutorul cărora se face o traducere automată. /<fr. algorithme
algoritm, algoritmi s. m. (pub.) sistemul de împărțire a funcțiilor de conducere în cadrul unei coaliții, proporțional cu ponderea fiecărui partid participant

algoritm definitie

algoritm dex

Intrare: algoritm
algoritm 2 pl. -e substantiv neutru
algoritm 1 pl. -i substantiv masculin