Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru algerian

algerián, ~ă [At: DEX2 / P: ~ri-an / Pl: ~ieni, ~iene / E: fr algérien] 1 smf Persoană care face parte din populația de bază a Algeriei. 2-3 a Care aparține Algeriei sau poporului algerian. 3-4 a Privitor la Algeria sau la poporul algerian.
ALGERIÁN, -Ă, algerieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Algeriei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Algeriei sau algerienilor (1), privitor la Algeria sau la algerieni. [Pr.: -ri-an] – Din fr. algérien.
ALGERIÁN, -Ă, algerieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Algeriei. 2. Adj. Care aparține Algeriei sau poporului ei, privitor la Algeria sau la poporul ei. [Pr.: -ri-an] – Din fr. algérien.
ALGERIÁN2, -Ă, algerieni, -e, s. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Algeriei. – Pronunțat: -ri-an.
ALGERIÁN1, -Ă, algerieni, -e, adj. Al algerienilor, privitor la algerieni sau la Algeria. – Pronunțat: -ri-an.
ALGERIÁN, -Ă, algerieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Algeriei sau poporului ei, privitor la Algeria sau la poporul ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Algeriei. – După fr. algérien.
algerián (-ri-an) adj. m., s. m., pl. algeriéni (-ri-eni); adj. f., s. f. algeriánă, pl. algeriéne
algerián s. m., adj. m. (sil. -ri-an), pl. algeriéni (sil. -ri-eni); f. sg. algeriánă, g.-d. art. algeriénei, pl. algeriéne
ALGERÍAN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Algeria. ◊ (s. n.) dialect arab vorbit în Algeria. (< fr. algérien)
ALGERIÁN2 ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Algeriei sau este originară din Algeria. /<fr. Algérien
ALGERIÁN1 ~ánă (~éni, ~éne) Care aparține Algeriei sau populației ei; din Algeria. /<fr. algérien
MESETA ALGERIANĂ, regiune de podiș în NV Africii (Algeria), cuprinsă între culmile Micului Atlas (în N), Hodna (în E) și Atlasul Saharian (în S). Alt. medii: 1.000-1.200 m. Precipitații: 400 mm/an. Ueduri. Creșterea animalelor. Păduri de stejar de plută.

Algerian dex online | sinonim

Algerian definitie

Intrare: algerian (s.m.)
algerian 2 s.m. admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -ri-an
Intrare: algerian (adj.)
algerian 1 adj. adjectiv
  • silabisire: -ri-an