Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru albatros

albatrós sm [At: ANGHEL, SĂM. V 84 / Pl: ~oși / E: fr albatros] (Orn) Pasăre marină, asemănătoare cu pescărușul, dar mult mai mare, de culoare albă, cu aripile lungi, înguste și negre la vârf (Diomedea exulans).
ALBATRÓS, albatroși, s. m. Pasăre marină, asemănătoare cu pescărușul, dar mult mai mare decât acesta, de culoare albă, cu aripile lungi, înguste și negre la vârf (Diomedea exulans). – Din fr. albatros.
ALBATRÓS, albatroși, s. m. Pasăre marină zburătoare, asemănătoare cu pescărușul, dar mult mai mare decât acesta, de culoare albă, cu aripile lungi, înguste și negre la vârf (Diomedea exulans) – Din fr. albatros.
ALBATRÓS, albatroși, s. m. Cea mai mare pasăre marină care trăiește în emisfera australă, cu aripi mari, cu cioc gros și adus, foarte lacomă; este una dintre cele mai bune zburătoare, avînd aspectul unui pescăruș uriaș.
ALBATRÓS, albatroși, s. m. Pasăre marină, asemănătoare cu pescărușul, dar mult mai mare decât acesta (Diomedea exulans) – Fr. albatros.
albatrós (-ba-tros) s. m., pl. albatróși
albatrós s. m. (sil. -tros), pl. albatróși
ALBATRÓS s.m. Pasăre marină cu aripi mari, cu cioc gros și încovoiat, care trăiește în emisfera australă. [< fr. albatros].
ALBATRÓS s. m. pasăre palmipedă marină cu aripi mari, cu cioc gros și încovoiat. (< fr. albatros)
ALBATRÓS ~și m. Pasăre palmipedă marină din emisfera australă, asemănătoare cu pescărușul, dar mult mai mare decât acesta. [Sil. -ba-tros] /<fr. albatros
albatros m. 1. mare pasere palmipedă din mările australe; 2. nume dat unui avion german care arunca bombe explozibile.
*albatrós m. (fr. albatros, d. engl. albatros, nume aplicat întîĭ fregateĭ de mare [o pasăre], apoĭ albatrosuluĭ, și care e un cuv. stricat de Englejĭ din sp. și pg. alcatraz, albatros). O mare pasăre palmipedă din mările australe cu ciocu ca de vultur.

Albatros dex online | sinonim

Albatros definitie

Intrare: albatros
albatros substantiv masculin
  • silabisire: -tros