Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru albatros

albatrós sm [At: ANGHEL, SĂM. V 84 / Pl: ~oși / E: fr albatros] (Orn) Pasăre marină, asemănătoare cu pescărușul, dar mult mai mare, de culoare albă, cu aripile lungi, înguste și negre la vârf (Diomedea exulans).
ALBATR├ôS, albatro╚Öi, s. m. Pas─âre marin─â, asem─ân─âtoare cu pesc─âru╚Öul, dar mult mai mare dec├ót acesta, de culoare alb─â, cu aripile lungi, ├«nguste ╚Öi negre la v├órf (Diomedea exulans). ÔÇô Din fr. albatros.
ALBATR├ôS, albatro╚Öi, s. m. Pas─âre marin─â zbur─âtoare, asem─ân─âtoare cu pesc─âru╚Öul, dar mult mai mare dec├ót acesta, de culoare alb─â, cu aripile lungi, ├«nguste ╚Öi negre la v├órf (Diomedea exulans) ÔÇô Din fr. albatros.
ALBATRÓS, albatroși, s. m. Cea mai mare pasăre marină care trăiește în emisfera australă, cu aripi mari, cu cioc gros și adus, foarte lacomă; este una dintre cele mai bune zburătoare, avînd aspectul unui pescăruș uriaș.
ALBATR├ôS, albatro╚Öi, s. m. Pas─âre marin─â, asem─ân─âtoare cu pesc─âru╚Öul, dar mult mai mare dec├ót acesta (Diomedea exulans) ÔÇô Fr. albatros.
albatrós (-ba-tros) s. m., pl. albatróși
albatrós s. m. (sil. -tros), pl. albatróși
ALBATRÓS s.m. Pasăre marină cu aripi mari, cu cioc gros și încovoiat, care trăiește în emisfera australă. [< fr. albatros].
ALBATRÓS s. m. pasăre palmipedă marină cu aripi mari, cu cioc gros și încovoiat. (< fr. albatros)
ALBATRÓS ~și m. Pasăre palmipedă marină din emisfera australă, asemănătoare cu pescărușul, dar mult mai mare decât acesta. [Sil. -ba-tros] /<fr. albatros
albatros m. 1. mare pasere palmiped─â din m─ârile australe; 2. nume dat unui avion german care arunca bombe explozibile.
*albatr├│s m. (fr. albatros, d. engl. albatros, nume aplicat ├«nt├«─ş fregate─ş de mare [o pas─âre], apo─ş albatrosulu─ş, ╚Öi care e un cuv. stricat de Englej─ş din sp. ╚Öi pg. alcatraz, albatros). O mare pas─âre palmiped─â din m─ârile australe cu ciocu ca de vultur.

Albatros dex online | sinonim

Albatros definitie

Intrare: albatros
albatros substantiv masculin
  • silabisire: -tros