Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru agrochimie

AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.
AGROCHIMÍE s. f. Știința care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.
AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol, în scopul sporirii recoltelor din punct de vedere cantitativ și calitativ.
AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol în scopul sporirii cantitative și calitative a recoltelor. – Din agro- + chimie.
agrochimíe (a-gro-) s. f., art. agrochimía, g.-d. agrochimíi, art. agrochimíei
agrochimíe s. f. (sil. -gro-) → chimie
AGROCHIMÍE s.f. Știință care studiază posibilitățile și măsurile care duc la sporirea recoltelor prin acțiunea asupra proceselor biochimice din sol. [Cf. fr. agrochimie].
AGROCHIMÍE s. f. știință care studiază interacțiunile dintre substanțele chimice, microorganisme și plantele superioare. (< fr. agrochimie)
AGROCHIMÍE f. Știință care se ocupă cu studiul proceselor chimice și biochimice ce au loc în sol și în plante. /agro- + chimie

Agrochimie dex online | sinonim

Agrochimie definitie

Intrare: agrochimie
agrochimie substantiv feminin
  • silabisire: -gro-