Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru agend─â

ag├ęnd─â sf [At: DA / Pl: ~de / E: lat agenda] 1 Carnet cu foi ca de calendar, ├«n care se noteaz─â lucr─ârile care urmeaz─â s─â fie f─âcute la anumite date. 2 Ordine de zi.
AGEND─é, agende, s. f. 1. Carnet ├«n care se noteaz─â lucr─ârile ce urmeaz─â a fi executate la anumite date. 2. Ordine de zi. ÔÇô Din fr., lat. agenda.
AG├ëND─é, agende, s. f. 1. Carnet cu foi ca de calendar, ├«n care se noteaz─â lucr─ârile care urmeaz─â s─â fie f─âcute la anumite date. 2. Ordine de zi. ÔÇô Din fr., lat. agenda.
AG├ëND─é, agende, s. f. 1. Carnet prev─âzut cu foi ca de calendar, pentru notarea ╚Öi ╚Ťinerea ├«n eviden╚Ť─â a lucr─ârilor care urmeaz─â s─â fie f─âcute la anumite date. 2. Ordine de zi. Agenda conferin╚Ťei de pace.
AG├ëND─é, agende, s. f. 1. Carnet cu foi ca de calendar, ├«n care se noteaz─â lucr─ârile care urmeaz─â s─â fie f─âcute la anumite date. 2. Ordine de zi. ÔÇô Fr.agenda (lat. agenda ÔÇ×ceea ce trebuie s─â fie f─âcutÔÇŁ).
ag├ęnd─â s. f., g.-d. art. ag├ęndei; pl. ag├ęnde
ag├ęnd─â s. f., g.-d. art. ag├ęndei; pl. ag├ęnde
AGÉNDĂ s. v. ordine de zi.
AG├ëND─é s.f. 1. Carnet pe care sunt ├«nsemnate zilele, folosit pentru diferite noti╚Ťe referitoare la anumite date, ac╚Ťiuni, treburi etc. 2. Ordine de zi. [< fr., it. agenda, cf. lat. agenda ÔÇô ceea ce trebuie s─â faci].
AG├ëND─é s. f. 1. carnet pe care sunt ├«nsemnate zilele, pentru diferite noti╚Ťe referitoare la anumite date. 2. ordine de zi. (< fr., lat. agenda)
AG├ëND─é ~e f. 1) Carnet ├«n care se noteaz─â, pe zile, lucr─ârile ce trebuiesc executate. 2) Ordine de zi. ~a conferin╚Ťei. 3) Carte cu ├«ndrum─âri practice ├«ntr-un domeniu oarecare. ~a inginerului. [G.-D. agendei] /<lat. agenda
agendă f. cărticică în care se notează pe fiecare pagină, cu data zilei, ceea ce-i de făcut.

Agend─â dex online | sinonim

Agend─â definitie

Intrare: agend─â
agend─â substantiv feminin