Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru agaricacee

agaricacée sfp [At: DEX2 / P: ~ce-e- / E: fr agaricacées] 1 Familie de ciuperici, cu picior și pălărie prevăzută la partea inferioară cu numeroase lamele. 2 (Lsg) Ciupercă din această familie.
AGARICACÉE, agaricacee, s. f. (La pl.) Familie de ciuperci cu picior și pălărie prevăzută la partea inferioară cu numeroase lamele; (și la sg.) ciupercă din această familie. – Din fr. agaricacée.
AGARICACÉE s. f. (La pl.) Familie de ciuperci cu picior și pălărie prevăzută la partea inferioară cu numeroase lamele; (și la sg.) ciupercă din această familie. – Din fr. agaricacées.
agaricacée s. f., art. agaricacéea, g.-d. art. agaricacéei, pl. agaricacée
agaricacée s. f. pl.
AGARICACÉE s.f.pl. Familie de ciuperci din clasa bazidiomicetelor, având pălăria prevăzută la partea inferioară cu numeroase lamele; (la sg.) ciupercă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar.. / < fr. agaricacées, cf. gr. agarikon – specie de ciupercă].
AGARICACÉE s. f. pl. familie de ciuperci bazidiomicete, având pălăria la partea inferioară cu lamele dispuse radial. (< fr. agaricacées)
AGARICACÉE f. 1) la pl. Familie de ciuperci comestibile, care au pălăria cu numeroase lamele (reprezentanți: râșcovul, pâinișoara etc.). 2) Ciupercă din această familie. /<fr. agaricacées

agaricacee definitie

agaricacee dex

Intrare: agaricacee
agaricacee substantiv feminin