Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru agalactie

agalact├şe sf [At: DEX2 / V: -axie / Pl: ~ii / E: fr agalactie] 1 Absen╚Ť─â a secre╚Ťiei lactate la femeia care a n─âscut. 2 (├Äs) -contagioas─â Boal─â epizootic─â a oilor ╚Öi a caprelor, provocat─â de un microb, care are drept consecin╚Ť─â lipsa laptelui la animalele bolnave Si: (reg) r─âsfug alb.
AGALACT├ŹE s. f. Absen╚Ť─â a secre╚Ťiei lactate la femeia care a n─âscut. ÔŚŐ Agalactie contagioas─â = boal─â epizootic─â a oilor ╚Öi a caprelor provocat─â de un microb, care are drept consecin╚Ť─â lipsa laptelui la animalele bolnave; r─âsfug alb. ÔÇô Din fr. agalactie.
AGALACT├ŹE s. f. Absen╚Ť─â a secre╚Ťiei lactate la femeia care a n─âscut. ÔŚŐ Agalactie contagioas─â = boal─â epizootic─â a oilor ╚Öi a caprelor, provocat─â de un microb, care are drept consecin╚Ť─â lipsa laptelui la animalele bolnave; r─âsfug alb. ÔÇô Din fr. agalactie.
agalact├şe s. f., art. agalact├şa, g.-d. agalact├şi, art. agalact├şei
agalact├şe s. f., art. agalact├şa, g.-d. agalact├şi, art. agalact├şei
AGALACTIE CONTAGIOÁSĂ s. (MED. VET.) (pop.) răsfug. (~ atinge oile și caprele.)
AGALACT├ŹE s.f. Lips─â a laptelui mamei dup─â na╚Ötere. ÔÖŽ Agalactie contagioas─â = boal─â epizootic─â la oi ╚Öi la capre, care se manifest─â prin ├«ncetarea secre╚Ťiei de lapte ╚Öi prin leziuni la ochi ╚Öi la articula╚Ťii. [Gen. -iei, var. agalaxie s.f. / < fr. agalactie, agalaxie, cf. gr. a ÔÇô f─âr─â, gala ÔÇô lapte].
AGALACT├ŹE s. f. absen╚Ť─â a secre╚Ťiei de lapte dup─â na╚Ötere. ÔÖŽ ~ contagioas─â = boal─â epizootic─â la oi ╚Öi capre, care se manifest─â prin ├«ncetarea secre╚Ťiei de lapte ╚Öi prin leziuni la ochi ╚Öi la articula╚Ťii. (< fr. agalactie)
AGALACT├ŹE f. Lips─â patologic─â a laptelui la femeia care a n─âscut. [G.-D. agalactiei] /<fr. agalactie, agalaxie
AGALACTIE CONTAGIOASĂ s. (MED. VET.) (pop.) răsfug. (~ atinge oile și caprele.)

Agalactie dex online | sinonim

Agalactie definitie

Intrare: agalactie
agalactie