Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru agalactie

agalactíe sf [At: DEX2 / V: -axie / Pl: ~ii / E: fr agalactie] 1 Absență a secreției lactate la femeia care a născut. 2 (Îs) -contagioasă Boală epizootică a oilor și a caprelor, provocată de un microb, care are drept consecință lipsa laptelui la animalele bolnave Si: (reg) răsfug alb.
AGALACTÍE s. f. Absență a secreției lactate la femeia care a născut. ◊ Agalactie contagioasă = boală epizootică a oilor și a caprelor provocată de un microb, care are drept consecință lipsa laptelui la animalele bolnave; răsfug alb. – Din fr. agalactie.
AGALACTÍE s. f. Absență a secreției lactate la femeia care a născut. ◊ Agalactie contagioasă = boală epizootică a oilor și a caprelor, provocată de un microb, care are drept consecință lipsa laptelui la animalele bolnave; răsfug alb. – Din fr. agalactie.
agalactíe s. f., art. agalactía, g.-d. agalactíi, art. agalactíei
agalactíe s. f., art. agalactía, g.-d. agalactíi, art. agalactíei
AGALACTIE CONTAGIOÁSĂ s. (MED. VET.) (pop.) răsfug. (~ atinge oile și caprele.)
AGALACTÍE s.f. Lipsă a laptelui mamei după naștere. ♦ Agalactie contagioasă = boală epizootică la oi și la capre, care se manifestă prin încetarea secreției de lapte și prin leziuni la ochi și la articulații. [Gen. -iei, var. agalaxie s.f. / < fr. agalactie, agalaxie, cf. gr. a – fără, gala – lapte].
AGALACTÍE s. f. absență a secreției de lapte după naștere. ♦ ~ contagioasă = boală epizootică la oi și capre, care se manifestă prin încetarea secreției de lapte și prin leziuni la ochi și la articulații. (< fr. agalactie)
AGALACTÍE f. Lipsă patologică a laptelui la femeia care a născut. [G.-D. agalactiei] /<fr. agalactie, agalaxie
AGALACTIE CONTAGIOA s. (MED. VET.) (pop.) răsfug. (~ atinge oile și caprele.)

Agalactie dex online | sinonim

Agalactie definitie

Intrare: agalactie
agalactie