Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru aerosol

aerosól sm [At: DEX2 / Pl: ~i / E: fr aérosol] 1-2 (Mpl) Sistem prin care se realizează împrăștierea mecanică în aer1 (1) sau într-un gaz a unor particule solide sau lichide, care este folosit în medicină în tratamentul unor boli, în agricultură la combaterea dăunătorilor etc.
AEROSÓL, aerosoli, s. m. (Mai ales la pl.) Sistem prin care se realizează împrăștierea mecanică în aer1 sau într-un gaz a unor particule solide sau lichide și care este folosit în medicină în tratamentul unor boli, în agricultură la combaterea dăunătorilor etc. – Din fr. aérosol.
AEROSÓL, aerosoli, s. m. (Mai ales la pl.) Sistem prin care se realizează împrăștierea mecanică în aer1 sau într-un gaz a unor particule solide sau lichide și care este folosit în medicină în tratamentul unor boli, în agricultură la combaterea dăunătorilor etc. [Pr.: a-e-] – Din fr. aérosol.
AEROSÓL, aerosoli, s. m. (Mai ales la pl.) Sistem compus din particule medicamentoase solide sau lichide, dispersate în aer, care constituie un mijloc terapeutic în anumite afecțiuni ale căilor respiratorii.
AEROSÓL, aerosoli, s. m. Suspensie într-un gaz a unui corp solid sau lichid. ♦ Sistem compus din particule medicamentoase dispersate într-un gaz, folosit în unele afecțiuni ale căilor respiratorii. – Fr. aérosol.
aerosól s. m., pl. aerosóli
aerosól s. m., pl. aerosóli
AEROSÓL s.m. (mai ales la pl.) Suspensie într-un gaz a unui corp solid sau lichid. ♦ Sistem de particule medicamentoase dispersate în aer, care constituie un mijloc terapeutic contra unor afecțiuni ale căilor respiratorii. [< fr. aérosol, cf. germ. Aerosol].
AEROSÓL s. m. (pl.) dispersie de microparticule medicamentoase solide ori lichide într-un gaz sau în aer. (< fr. aérosol)
AEROSÓL ~i m. mai ales la pl. Particule medicamentoase dispersate în aer, care se folosesc la tratarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii sau la combaterea dăunătorilor în agricultură. /<fr. aérosol

Aerosol dex online | sinonim

Aerosol definitie

Intrare: aerosol
aerosol substantiv masculin