Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru aeromodelism

aeromodelísm sn [At: SP. POP., 1950, nr. 1754 / Pl: ? / E: fr aéromodélisme] 1-2 Tehnica de a construi aeromodele (1-2). 3-4 Sport aviatic care constă în lansarea și conducerea aeromodelelor (1-2).
AEROMODELÍSM s. n. Sport aviatic care constă în proiectarea, construirea și lansarea de aeromodele. – Din fr. aéromodélisme.
AEROMODELÍSM, s. n. Sport aviatic care constă în proiectarea, construirea și lansarea de aeromodele. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéromodélisme.
AEROMODELÍSM s. n. Arta de a construi aeromodele.
AEROMODELÍSM, s. n. Tehnica de a construi aeromodele. – Fr. aéromodélisme.
aeromodelísm s. n.
aeromodelísm s. n.
AEROMODELÍSM s.n. 1. Tehnica de a construi aeromodele. 2. Activitate sportivă care constă în conducerea aeromodelelor. [< fr. aéromodélisme].
AEROMODELÍSM s. n. 1. tehnica construirii de aeromodele. 2. activitate sportivă pentru construcția și lansarea aeromodelelor. (< fr. aéromodélisme)
AEROMODELÍSM n. 1) Ramură a tehnicii care se ocupă cu studiul, proiectarea și construcția aeromodelelor. 2) Sport aviatic care constă în conducerea aeromodelelor. /<fr. aéromodelisme
AEROMODELISM sport aviatictehnico-aplicativ constând în construirea de aeromodele și lansarea acestora de către sportivi în cadrul unor concursuri de nivel național sau internațional. Aeromodelismul urmărește dezvoltarea interesului pentru aviație la copii și tineri, perfecționarea cunoștințelor de construcție și pilotare a aparatelor. Aeromodelismul a apărut în secolul nostru, dar a luat amploare după cel de-al doilea război mondial. La nivel internațional, activitatea este condusă de către Federația Aeronautică Internațională (F.A.I.), iar la nivel național, de Federația Română de Modelism (F.R.md.) prin comisia de aeromodelism.
CERC DE AEROMODELISM formă de organizare a practicării aeromodelismului pe lângă o casă a elevilor sau palat al copiilor.

Aeromodelism dex online | sinonim

Aeromodelism definitie

Intrare: aeromodelism
aeromodelism substantiv neutru