Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru aeroglisor

aeroglisór sn [At: DEX2 / Pl: ~oare / E: fr aéroglisseur] Ambarcație acvatică cu pernă de aer, a cărei înaintare este asigurată de motoare cu elice asemenea celor de avion.
AEROGLISÓR, aeroglisoare, s. n. Vehicul care se deplasează prin alunecare pe o pernă de aer1. – Din fr. aéroglisseur.
AEROGLISÓR, aeroglisoare, s. n. Vehicul care se deplasează prin alunecare pe o pernă de aer1. – Din fr. aéroglisseur.
AEROGLISÓR, aeroglisoare, s. n. Vehicul care se deplasează prin alunecare pe o pernă de aer1. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéroglisseur.
aeroglisór s. n., pl. aeroglisoáre
AEROGLISÓR s.n. Ambarcație acvatică cu pernă de aer, a cărei înaintare este asigurată de motoare cu elice asemenea celor de avion. [< fr. aéroglisseur].
AEROGLISÓR s. n. vehicul autopropulsat pe pernă de aer, care se deplasează prin alunecare deasupra solului sau apei; hovercraft; naviplan. (< fr. aéroglisseur)
aeroglisór s. n. (av.) ◊ „De curând, a fost lansat la apă, în apropiere de Coweste (Marea Britanie), aeroglisorul SRN-4, o navă de tip special, cu perne de aer și mai multe elice, capabil să dezvolte o viteză de aproximativ 110 km/oră.” R.l. 13 II 68 p. 4. ◊ „Valorificând principiul folosirii pernelor de aer nu numai în aeroglisoare, ci și în transportul încărcăturilor grele [...] o firmă franceză a realizat un model în stare să suporte elemente de până la 40 de tone.” Sc. 3 X 82 p. 5 (din fr. aéroglisseur; invenția, de origine engl., denumită howercraft, datează din 1959; PR 1964; DEX, DN3, DEX-S)
AEROGLISOR aeroautomobil (V.)

Aeroglisor dex online | sinonim

Aeroglisor definitie

Intrare: aeroglisor
aeroglisor substantiv neutru