Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru aerofar

aerofár sn [At: DEX2 / Pl: ~uri / E: fr aérophare] Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor.
AEROFÁR, aerofaruri, s. n. Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. – Din fr. aérophare.
AEROFÁR, aerofaruri, s. n. Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. [Pr.: a-e-] – Din fr. aérophare.
aerofár (dispozitiv optic) s. n., pl. aerofáruri
aerofár s. n., pl. aerofáruri
AEROFÁR s.n. Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. [Pl. -ruri. / cf. fr. aérophare].
AEROFÁR s. n. dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, servind ca punct de reper pentru avioane în zbor. (< fr. aérophare)
AEROFÁR ~uri n. Instalație de semnalizare prevăzută cu o sursă luminoasă, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. /<fr. aérophare
AEROFAR, aerofaruri dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, servind ca punct de reper pentru aeronavele aflate în zbor.

aerofar definitie

aerofar dex

Intrare: aerofar
aerofar substantiv neutru