Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru aductor

aductór am [At: DEX2 / Pl: ~i / E: fr aducteur, lat aductor] (Îs) Mușchi ~ Mușchi care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau două organe unul de celălalt.
ADUCT├ôR, aductori, adj. (├Än sintagma) Mu╚Öchi aductor = mu╚Öchi2 care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau dou─â organe unul de cel─âlalt. ÔÇô Din fr. adducteur, lat. adductor.
ADUCT├ôR, aductori, adj. m. (├Än sintagma) Mu╚Öchi aductor = mu╚Öchi2 care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau dou─â organe unul de cel─âlalt. ÔÇô Din fr. adducteur, lat. adductor.
ADUCT├ôR, aductori, adj. m. (├Än expr.) Mu╚Öchi aductor = mu╚Öchi care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau dou─â organe unul de cel─âlalt. ÔÇô Fr. adducteur (lat. lit. adductor, -oris).
aduct├│r adj. m., pl. aduct├│ri
aduct├│r adj. m., pl. aduct├│ri
ADUCT├ôR adj. (Despre mu╚Öchi) Care apropie un membru de corp sau dou─â organe unul de altul. [< fr. adducteur, cf. lat. ad ÔÇô spre, ducere ÔÇô a duce].
ADUCT├ôR adj., s. m. (mu╚Öchi) care produce aduc╚Ťie (1). (< fr. adducteur, lat. adductor)
ADUCTÓR ~i adj. (despre mușchi) Care apropie un membru de corp sau un organ de altul. /<fr. adducteur
*aduct├│r, -o├íre adj. (lat. adductor. V. abductor). Anat. Care apropie de corp p─âr╚Ťile de care e legat: mu╚Öch─ş aductor─ş.
ADDUCTOR (< fr., lat.) adj. (ANAT.) Mușchi ~ = mușchi care apropie un membru sau un segment de membru de axul median al corpului.

Aductor dex online | sinonim

Aductor definitie

Intrare: aductor
aductor adjectiv masculin
adductor substantiv masculin