Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru aductor

aductór am [At: DEX2 / Pl: ~i / E: fr aducteur, lat aductor] (Îs) Mușchi ~ Mușchi care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau două organe unul de celălalt.
ADUCTÓR, aductori, adj. (În sintagma) Mușchi aductor = mușchi2 care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau două organe unul de celălalt. – Din fr. adducteur, lat. adductor.
ADUCTÓR, aductori, adj. m. (În sintagma) Mușchi aductor = mușchi2 care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau două organe unul de celălalt. – Din fr. adducteur, lat. adductor.
ADUCTÓR, aductori, adj. m. (În expr.) Mușchi aductor = mușchi care apropie un membru de planul de simetrie al corpului sau două organe unul de celălalt. – Fr. adducteur (lat. lit. adductor, -oris).
aductór adj. m., pl. aductóri
aductór adj. m., pl. aductóri
ADUCTÓR adj. (Despre mușchi) Care apropie un membru de corp sau două organe unul de altul. [< fr. adducteur, cf. lat. ad – spre, ducere – a duce].
ADUCTÓR adj., s. m. (mușchi) care produce aducție (1). (< fr. adducteur, lat. adductor)
ADUCTÓR ~i adj. (despre mușchi) Care apropie un membru de corp sau un organ de altul. /<fr. adducteur
*aductór, -oáre adj. (lat. adductor. V. abductor). Anat. Care apropie de corp părțile de care e legat: mușchĭ aductorĭ.
ADDUCTOR (< fr., lat.) adj. (ANAT.) Mușchi ~ = mușchi care apropie un membru sau un segment de membru de axul median al corpului.

Aductor dex online | sinonim

Aductor definitie

Intrare: aductor
aductor adjectiv masculin
adductor substantiv masculin