Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru adrenalină

adrenalínă sf [At: PARHON, B. 42/ E: fr adrénaline] (Med; chm) Hormon produs de glandele suprarenale sau fabricat pe cale sintetică utilizat ca medicament datorită proprietăților vasoconstrictoare și stimulatoare ale mușchiului cardiac Si: epinefrină.
ADRENALÍNĂ s. f. Hormon produs de glandele suprarenale sau fabricat pe cale sintetică utilizat ca medicament datorită proprietăților vasoconstrictoare și stimulatoare ale mușchiului cardiac; epinefrină. – Din fr. adrénaline.
ADRENALÍNĂ s. f. Hormon produs de glandele suprarenale sau fabricat pe cale sintetică, utilizat ca medicament datorită proprietăților vasoconstrictoare și stimulatoare ale mușchiului cardiac; epinefrină. – Din fr. adrénaline.
ADRENALÍNĂ s. f. Substanță produsă de glandele suprarenale (actualmente fabricată și pe cale sintetică), servind ca medicament, în special ca stimulent cardiac.
ADRENALÍNĂ s. f. Hormon produs de glandele suprarenale sau fabricat pe cale sintetică și servind ca medicament, mai ales ca stimulent cardiac. – Fr. adrénaline.
adrenalínă (a-dre-) s. f., g.-d. art. adrenalínei
adrenalínă s. f. (sil. -dre-), g.-d. art. adrenalínei
ADRENALÍNĂ s. (BIOL., MED.) epinefrină, suprarenină.
ADRENALÍNĂ s.f. Hormon al glandelor suprarenale, folosit în medicină în special ca vasoconstrictor. [< fr. adrénaline].
ADRENALÍNĂ s. f. hormon secretat de glandele medulosuprarenale, cu proprietăți vasoconstrictoare; epinefrină. (< fr. adrénaline)
ADRENALÍNĂ f. Hormon secretat de glandele suprarenale sau produs pe cale sintetică și folosit ca medicament. [G.-D. adrenalinei] /<fr. adrénaline
ADRENALI s. (BIOL.) epinefrină, suprarenină.

adrenalină definitie

adrenalină dex

Intrare: adrenalină
adrenalină substantiv feminin
  • silabisire: -dre-